Da li nas je SRAMOTA? Slovaci počistili naše smeće (FOTO) - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Da li nas je SRAMOTA? Slovaci počistili naše smeće (FOTO)

Nabacano smeće u Spomen-parku Bubanj u Nišu na koje su, pri obilasku ovog lokaliteta naišli, počistili su turisti iz Slovačke.

Kako su napisali u jednoj od poruka zalepljenoj na kesi, sakupili su 15 džakova, a i to im je bilo malo.

Kese sa smećem turisti koji su počistili deo parka ostavili su okačeno o drveće, uz poruku o svojim aktivnostima. Kažu da su napunili 15 kesa, ali su, barem prema fotografijama, ostavili samo dve kako bi o svojoj akciji obavestili građane i nadležne u gradskoj čistoći.

„Ovo vama počistili turisti iz Slovačke. Sramota! 15 džakova i još je malo“, piše u poruci.

Spomen park Bubanj osim što je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika Nišlije nazivaju i „plućem“ Niša, upravo zbog parka i velikog broja drveća koje se nalazi u njemu.

Kako pišu „Niške vesti“, on je više puta bio na udaru vandala, više puta su organizovane i akcije čišćenja, prilikom čišćenja nalažene su gume, stare fotelje i drugi delovi nameštaja.

Spomen park Bubanj predstavlja kompleks sagrađen kao sećanje na streljane građane Niša i južne Srbije u Drugom svetskom ratu.

Nemački fašisti su upravo na tom mestu od februara 1942. do septembra 1944. godine ubili oko 10.000 logoraša i zatvorenika Specijalne policije i kaznenog zavoda.

Izvor: Niške vesti, Južne vesti

Foto: Pixabay, ilustracija

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE