Da li ste čuli za PRAVILO PET SATI? Bez njega ćete teško napredovati u karijeri

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Da li ste čuli za PRAVILO PET SATI? Bez njega ćete teško napredovati u karijeri

  Intelektualni kapital je ljudski kapital. U osnovi se razvija čitanjem knjiga i informisanjem. Poznato je i kao „pravilo pet sati“ i većina uspešnih ljudi ga primenjuje.

  Svrha pravila pet sati je da ste nakon što dođete sa posla toliko mentalno iscrpljeni da ne možete da se fokusirate pa se preporučuje da tada čitate knjige, naučite nešto novo. I to pet sati u toku nedelje.

  Intelektualni kapital će uvek biti ispred finansijskog kapitala jer se intelektualni kapital zasniva na intuitivnim veštinama čoveka, dok se finansijski kapital zasniva na tržištu koje zavisi od trenutka i prepuno je neizvesnosti.

  Intelektualni kapital vam daje perspektivu. Biti osoba kompetentnog uma je bolje nego biti čovek slabih vrednosti.

  Disruptivna inovacija biće ključna komponenta budućnosti. Nju profesor sa Harvarda Klejton Kristensen definiše kao – “Proces kojim proizvod ili usluga započinje kao jednostavna aplikacija na dnu tržišta i raste dok ne uništi konkurenciju.”

  Automatizovani vozni park uskoro će zameniti jednu od najvećih inovacija prošlog veka, automobil. Virtuelna i dopunjena stvarnost poremetiće koncept odlaska na koncert ili igranja golfa. Steam, najpopularnija prodavnica računarskih igara, koja svake godine zaradi milijardu dolara od prodaje, u VR ulaže više od 40 odsto prihoda.

  Veštine će u bliskoj budućnosti definisati nečiji posao, a ne stepen obrazovanja. Intelekt čoveka će definisati njegovo unapređenje, a ne njegovo iskustvo i koliko godina je proveo u kompaniji. Svet se ubrzano menja i mi se sa njim trebamo menjati, a ne da postanemo deo istorije.

  Kako svet napreduje, znanje postaje dragoceno. Znanje postaje novi novac. Ono što ste naučili od svojih roditelja, predaka ili čak mentora postalo je vrednije od svega što smo naučili danas.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE