"Dakle, ovo je jači pol": Muzej Sigmunda Frojda prvi put u Beogradu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Dakle, ovo je jači pol”: Muzej Sigmunda Frojda prvi put u Beogradu

  Muzej Sigmunda Frojda prvi put gostuje u Beogradu izložbom “Dakle, ovo je jači pol” koja će danas biti otvorena u Kolarčevoj zadužbini.

  Psihoanalitičko društvo Srbije, obeležavajući jubilej 160 godina od rođenja Sigmunda Frojda, organizuje ovu izložbu u saradnji sa Bečkim psihoanalitičkim društvom i Muzejom Sigmund Frojd, a uz veliki doprinos Austrijskog kulturnog foruma u Srbiji.

  Kako je navela predsednica Psihoanalitičkog društva Srbije Jasminka Šuljagić za sajt Kaleidoskop, izložba se ne ograničava samo na stručnu javnost, već je otvorena i za širu publiku, a biće praćena konferencijom na kojoj će članovi Psihoanalitičkog društva Srbije, zajedno sa kolegama iz inostranstva, govoriti o mnogim aspektima ženskog pitanja danas.

  “Dakle, ovo je jači pol” – ironična je aluzija kojom je, kako se priča, Ema Ekštajn jednom prilikom pozdravila Frojda. Iako ovako sažeta, citirana opaska sadrži u sebi mogućnost novih interpretacija prevladavajućih rodnih uloga. Kao pacijenti, ove žene su Frojdu omogućavale temelj za otkrivanje nesvesnog, i sam “otac psihoanalize” potvrđivao je da je tretman koji je bio poznat kao “lečenje razgovorom” razvio sa njima zajedno.

  Izložba će biti otvorena danas u 17.30 i traje do 27. decembra.

  Izvor: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE