Dame koje dele opsesiju prema dizajnu i arhitekturi - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  Dame koje dele opsesiju prema dizajnu i arhitekturi

  Predstavljamo „Studio OBE”, arhitektonski dizajnerski studio sa sedištem u Beogradu. Osnovan je kao rezultat uzajamne opsesije arhitektonskim dizajnom, jer veruju da je svaki projekat jedinstven i zahteva prilagođeni pristup. Njihov dizajn obuhvata dizajn enterijera i eksterijera, strategiju izgradnje, identitet brenda, održivi dizajn i arhitekturu, smer umetnosti i unutrašnjost grafike. Više o tome rekle su nam arhitekte Ksenija Pantović i Jasna Kavran.

  Koliko dugo postoji vaš arhitektonski biro?

  „Studio OBE” postoji skoro deset godina. Nastao je potpuno spontano, zajedničkim radom na mnogim konkursima, što je vodilo ka sve ozbiljnijim projektima.

  Za šta ste se specijalizovale?

  „Studio OBE” je multidisciplinarni studio koji se bavi projektovanjem i dizajnom objekata i enterijera, u oblasti arhitekture rezidencijalnih, poslovnih i ugostiteljskih objekata.

  Koji Vam je omiljeni enterijer u Beogradu?

  „Square Nine” – kao primer uspešne savremene interpretacije retro dizajna.

  Koji biste svoj projekat izdvojile?

  Ukoliko sagledamo kompleksnost projektnog zadatka, kao i iskustvo koje smo stekle u toku projektantskog procesa, izdvajamo projekat sportskog centra „Master”. Od nama dragih i značajnih realizacija enterijera, izdvajamo enterijer kafeterije „Lula fine espresso bar”, kao i kancelarije kompanije L’oreal osmišljene za potrebe firme McCann Beograd, čiji je klijent ova velika kozmetička korporacija. Budući da se aktivno bavimo i konkursnom praksom, podjednako su nam važni nerealizovani projekti, gde posebno izdvajamo projekat vrtića u Ovči. Trenutno aktivno radimo na novim projektima, gde se, svakako, najviše izdvaja porodična kuća na Senjaku, kao i nekoliko enterijera koji su, takođe, u procesu realizacije i uskoro će se naći na našem sajtu.

  Gde smo mi u odnosu na svet kada su arhitektura i dizajn u pitanju?

  Srbija je, sticajem okolnosti, u zaostatku u odnosu na razvoj arhitekture u svetu, ali moramo da konstatujemo da u poslednjih nekoliko godina, ipak, postoji značajan napredak, kao i niz realizacija objekata i enterijera koji potpuno prate najsavremenije svetske trendove. Mi se, naravno, trudimo da budemo deo tog novog talasa.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  Piše: M. Puljecović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE