Danas je Svetski dan žena u nauci: I mi naučnice za trku imamo (VIDEO) - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Danas je Svetski dan žena u nauci: I mi naučnice za trku imamo (VIDEO)

  Ideja za obeležavanje Međunarodnog dana žena i devojaka u nauci potekla je od Ujedinjenih nacija 11. februara 2015. Prilika da se podseti na značaj i doprinos žena i u ovom segmentu stvaranja i razvoja.

  Ipak, statistika pokazuje da su globalno žene  i dalje manje plaćene, ređe napreduju, dobijaju manje projekata i češće napuštaju karijeru u nauci od muškaraca koji su jednako kvalifikovani. Ovaj međunarodni dan ima za cilj da podstakne više žena i devojaka da se posvete karijeri u nauci.

  Današnji dan je idealna prilika da vas podsetimo i na jednu uzdanicu srpske nauke.  Marija Miljković se našla na našoj prošlogodišnjoj listi “30 ispod 30”, koja je imala za cilj da vam predstavi najbolje što Srbija ima da ponudi – mlade stručnjake iz različitih oblasti koji još nisu napunili 30 godina.

  Marija je rođena 1988. godine u Leskovcu. Osnovne i master studije je završila na Biološkom fakultetu, Univerziteta u Beogradu. Od 2013. godine je zaposlena u Laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju, Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo (IMGGI), Univerziteta u Beogradu.

  Evo šta nam je Marija rekla o svojoj ličnoj motivaciji: 

  Svaki novi projekat, pa i svaki radni dan u laboratoriji je priča za sebe, što ovaj posao čini dinamičnim, uzbudljivim i lepim. U težnji da ostvarite zadate ciljeve, stalno započinjete nešto drugačije, gde ne znate šta vas čeka i vlada neizvesnost i iščekivanje… Upravo, kada se ta želja za istraživanjem, usvajanje znanja i ljubav prema poslu ukrste, dovoljno jak pokretač pronalazite sami u sebi.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE