Danas: Koliko će Fijat otpustiti zaposlenih? - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Danas: Koliko će Fijat otpustiti zaposlenih?

  Suočen sa smanjenom tražnjom za modelom 500L koji se proizvodi u Srbiji, Fijat je odlučio da ukine treću smenu i otpusti čak 900 od ukupno 3.200 radnika koliko ih radi u Kragujevcu, saznaje Danas.

  Prema informacijama lista, uprava Fijata je o ovome sredu obavestila sindikat, koji se ne slaže sa ponuđenom visinom otpremnina, pošto italijanski proizvođač nije voljan da radnicima da više od od minimalnog iznosa određenog Zakonom o radu.

  Većina zaposlenih u kragujevačkoj fabrici su mladi radnici sa malo godina staža, što znači da i njihove otpremnine ne bi bile velike.

  Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić je rekao da je ukidanje jedne proizvodne smene u kompaniji Fijat Krajsler automobili Srbija bilo očekivano, “imajući u vidu da nema dovoljno potražnje za modelom koji se proizvodi u toj fabrici”.

  On je rekao da će to pogoditi kako radnike i njihove porodice tako i budžet grada, budući da će porez na zarade koje grad prihoduje od zaposlenih u FCA Srbija biti manji za 10 do 15 miliona dinara mesečno.

  Izvor: Danas, N1

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE