Danas: Mariji Obradović "unosna" FUNKCIJA u Srbijagasu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Danas: Mariji Obradović “unosna” FUNKCIJA u Srbijagasu

  Marija Obradović, potpredsednica Srpske napredne stranke i narodna poslanica, postavljena je nedavno za savetnicu za bezbednost u javnom preduzeću Srbijagas, saznaje Danas nezvanično.

  Prema rečima naših sagovornika beogradskog lista, “savetnička funkcija podrazumeva i izdašnu novčanu nadoknadu”. U Srbijagasu nije odgovoreno na pitanje da li su tvrdnje o angažovanju Marije Obradović tačne.

  Pojedini sagovornici sa političke scene Srbije tvrde da bi se postavljenje za savetnika “u izvesnoj meri” kosilo sa aktivnostima i zaduženjima Obradović, budući da je ona predsednica skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove.

  Kako preciziraju, nova funkcija podrazumevala bi i da Marija Obradović prijavi promenu u visini prihoda Agenciji za borbu protiv korupcije.

  Na zvaničnom sajtu Agencije navedeno je da je poslednji put Obradović prijavila imovinu u januaru ove godine, ali nema nikakvih podataka o eventualnom postavljenju za savetnika niti o “nadoknadi” za obavljanje te funkcije.

  Kako se navodi, ona ima primanja narodne poslanice u visini od 108.000 dinara, dvosoban stan, automobil marke BMW iz 2008. godine, motocikl iste godine proizvodnje, a nema štednju u bankama.

  Jedna od nepoznanica je da li je za mesto savetnika bio raspisan konkurs i ako jeste, na osnovu kojih kriterijuma je ona izabrana.

  U zvaničnoj biografiji Marije Obradović na sajtu SNS navodi se da je ona političarka, novinarka i narodna poslanica, te da je za potpredsednicu stranke izabrana 2016. Kako se ističe, osnovno obrazovanje stekla je u Kraljevu, Pedagošku akademiju završila je u Kruševcu, a Učiteljski fakultet u Beogradu.

  Bila je i polaznica Diplomatske akademije Ministarstva spoljnih poslova. Profesionalnu karijeru započela je 1991, kao voditeljka i novinarka na RTV Kruševac. Od 1994. do 1998. radila je za JP “Ibarske vesti” i RTV Kraljevo. Od 2008. do 2012. radila je u Informativnoj služi SNS, a od 2012. do 2015. godine bila je članica Programskog odbora RTS. Za narodnu poslanicu prvi put je izabrana 2012.

  Izvor: Danas

  Foto: YouTube RTS

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE