Delta Holding: Nama je Srbija MALA, to nije tajna

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Delta Holding: Nama je Srbija MALA, to nije tajna

  Nama je Srbija mala, to nije tajna. Mi posebno insistiramo na razvoju u regionu i evo već u februaru nadam se da ćemo boraviti u Sarajevu gde imamo jednu fantastičnu lokaciju gde će početi izgradnja šoping mola u vrednosti od oko 90 miliona evra, rekao je Miroslav Mišković, predsednik Delta Holdinga na predstavljanju godišnjih rezultata kompanije.

  Govoreći o investicijama u regionu Mišković je rekao da Delta „ne odlazi tamo gde nije dobrodošla“.

  „Za sada smo svuda dobrodošli“, kaže on i dodaje da je Delta Holding najspremnija kompanija i da za 2020. godinu očekuje da bude rekordna.

  Na konferenciji za medije govorilo se o planovima kompanije, između ostalog o izgradnji poslovne zgrade Delta Holdinga, zatim Delta Planeta u Nišu (otvaranje u 2021. godini), otvaranje hotela Indigo u Beogradu, kao i izgradnju hladnjače u Zaječaru i novog distributivnog centra za voće i povrće u Staroj Pazovi u okviru Delta agrara. Predstavnici svih delova kompanije posebno su naznačili da je u budžet Republike Srbije prošle godine uplaćeno 11,44 milijarde dinara, što je 12 odsto više nego u 2018. godini.

  Na pitanje BIZLife-a kakva je trenutna situacija sa Sava centrom i da li će Delta Holding učestvovati na najavljenom tenderu za kupovinu ovog objekta odgovorio je Živorad Vasić, viši potpredsednik Delta Holdinga i iHG Area General Manager.

  „Delta sve što radi, radi na naučnom nivou, a ne na emotivnom.Mi smo se za Sava centar spremali. Ono što prvo uradili mi smo zaposlili svetske stručnjake iz kongresnog turizma koji su nam dali neku procenu. Iako detalji tendera za Sava centar nisu još objavljeni, kada saberete ono što su navodi iz mediji i nivo investicije koje treba da se uloži, dolazimo do cifre od 75-80 miliona evra investicije u ovaj objekat. Strateški Sava centar je jako bitan ali bitno je i znati da on ima i kulturno-umetničke događaje, kongrese i da nivo isplativosti takvog biznisa je veoma mali. Po tim procenama investicija koja je potrebna, novac bi se vratio za oko 40 godina“, rekao je Vasić i dodao da je saradnja sa Gradom sve bolja i bolja, ali da se mora sačekati da se tender i objavi tender, pa da se onda odluči koji su dalji koraci.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Delta Holding

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE