Delta "preti" da će napustiti Srbiju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Delta “preti” da će napustiti Srbiju

  Kompanija Delta Holding u vlasništvu Miroslava Miškovića saopštila je da će ukoliko ne dobiju dozvole od Grada, biti prinuđeni da investicije usmere van Srbije.

  Delta Holding je na kolegijumu naveo da ima velike planove za izgradnju nekretnina u Srbiji, kao i da su pripremljeni projekti i obezbeđeno finansiranje za četiri investicije: poslovnu zgradu Delta holdinga, šoping mol Delta planet na Autokomandi, hotel Interkontinental i poslovnu zgradu na Novom Beogradu.

  “Nažalost, ni posle dve i po godine razgovora sa gradskim vlastima i obećanja da će svi uslovi biti obezbeđeni, ni za jednu od ovih lokacija dozvolu za gradnju nismo dobili”, kažu u Delti.

  Navodi se da, s obzirom na to da priprema lokacija angažuje velika sredstva, ne postoji mogućnost, a ni volja da se unedogled čekaju potrebne dozvole.

  “Ukoliko u najkraće vreme ne bude moguća realizacija ovih projekata, Delta će biti biti prinuđena da menja postojeće planove odnosno da svoje investicije usmeri van Srbije”, poručuju u Delta Holdingu.

  Delta je najavila i nove investicije u regionu. Osim izgradnje Interkontinental u Ljubljani čije otvaranje je planirano 2017. godine, kompanija će početkom sledeće početi i izgradnju šoping-mola u Banjaluci, za koji kažu da če biti najveća investicija u Republici Srpskoj.

  Prihod Delta holdinga u prvih šest meseci 2016. iznosio je 27,06 milijardi dinara, što je četiri odsto više nego u istom periodu prošle godine. U prvom polugodištu 2016. Delta agrar je izvezao robe u vrednosti od 37 miliona evra.

  Izvor: B92

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE