Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Delta u naredne dve godine investira 600 miliona evra u real estate projekte

Tokom prethodne godine Delta Holding napravio je ogroman korak u širenju na tržišta regiona i Evropske Unije. Otvoren je InterContinental Ljubljana, prvi hotel sa pet zvezdica u prestonici Slovenije. Otvoreno je gradilište najvećeg šoping-mola u BiH i završava se gradnja šoping-mola u Varni. U naredne dve godine kompanija planira da investira 600 miliona evra u real estate projekte.

Delta Holding je u 2017. godini ostvario ukupan prihod od 55,8 milijardi dinara što je 11,3% više u odnosu na prethodnu godinu. EBITDA iznosi 4,75 milijardi dinara i predstavlja rast od 33,9%. U budžet Republike Srbije kompanija je uplatila 11,2 milijarde RSD. Sve članice beleže rast prihoda, a najveći udeo u prihodu Delta Holdinga ostvario je Delta Agrar (43%), a zatim Delta Distribucija (38%).

Delta Real Estate planira da započne izgradnju šoping-mola Delta Planet na Autokomandi u Beogradu i luksuzni kompleks Delta centar u bloku 20, u okviru koga će se naći hotel InterContinental Beograd i eksluzivni retail i kancelarijski prostor. Takođe, u planu je izgradnja nove poslovne zgrade Delta Holdinga, jednu od prvih poslovnih zgrada koja će primenjivati najviše ekološke standarde u domenu gradnje i održavanja. U poslednjem kvartalu 2018. planirano je otvaranje šoping-molova Delta Planet u Banjaluci, investicije od 70 miliona evra i Varni, investicije od 120 miliona evra.

Delta Agrar će u ovoj godini nastaviti da širi plantaže pod voćem i stočarsku proizvodnju. Takođe, udvostručiće investicije i uložiti više od 40 miliona evra u izgradnju novog doradnog centra Pionir semena, preciznu poljoprivredu i osavremenjavanje proizvodnje.

Fabrika testenina i brašna Danubius obeležiće 100 godina postojanja. Kompanija Yuhor otvoriće još 40 YUHOR dućana, tako da će u Srbiji biti ukupno 81 Yuhor maloprodajnih radnji.

Delta Holding dobitnik je nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje koju dodeljuje Privredna komora Srbije i nagrade za društvenu odgovornu kompaniju godine koju dodeljuje Srpska Asocijacija Menadžera. Takođe u izboru SAM-a, Deltin program Mladi lideri proglašen je za najbolji program za razvoj talenata. Delta Motors je nagrađen za nastup na Beogradskom sajmu automobila i dobio je priznanje za uvođenje električnih automobila na tržište Srbije.

Tokom prošle godine, u više od 200 društveno odgovornih projekata uloženo je skoro milion evra, a pomoć je dobilo 44.378 ljudi. Delta Fondacija obeležila je 10 godina postojanja donacijom skulpture Odande Dovde gradu Beogradu.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE