Detektor stresa vozača: Psovka USPORAVA vozilo

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Detektor stresa vozača: Psovka USPORAVA vozilo

  Kompanija Huavej objavila je da je uspešno patentirala “detektor stresa na putu”, odnosno sistem prepoznavanja i merenja nivoa stresa vozača integrisanog u unutrašnjost vozila, koji će značajno povećati bezbednost vožnje.

  Sistem je opremljen termalnim kamerama pomoću kojih prati krvni pritisak, kamerom koja prati pokrete vozačevih ruku i mikrofonom koji prati ton glasa vozača.

  Spomenuta tehnologija patentirana je u segmentu “budućnost i pametna vozila”, obzirom na to da takva inovativna rešenja postaju moguća u vozilima budućnosti opremljenima 5G tehnologijom.

  Sistem uz fiziološke reakcije na stres koje hvataju termalne kamere prepoznaje i različite gestove koje koriste ljudi pod stresom, kao i promene u tonu glasa pa čak i u korišćenju određenih izraza.
  Primera radi, u slučaju da vozač gestikulira šakom ili srednjim prstom automobil će automatski usporiti. Isto će se dogoditi ako se vozač koristi psovkama, pretnjama, uvredama ili počne udarati po unutrašnjosti vozila.

  Huavej je taj sistem razvio kao odgovor na sve izraženiju tržišnu tendenciju globalnih proizvođača automobila. Oni već neko vreme ozbiljno razmišljaju o implementaciji raznih senzora u vozila čime bi se vozači podstaknli na mirnu vožnju i izbegavanje alkohola.

  To bi značajno smanjilo broj saobraćajnih nesreća i rezultiralo nižom stopom smrtnosti u sudarima.

  Izvor: Novac.hr

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE