Direktor KC Niš tuži KC Niš, traži 300.000 dinara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Direktor KC Niš tuži KC Niš, traži 300.000 dinara

  Zato što mu nisu isplaćene dnevnice za putovanja za poslednje tri godine, direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović tužio je zdravstvenu ustanovu na čijem je čelu od 2012.

  Od KC Niš Radovanović traži 300.000 dinara, kamate i troškove parnice – svi troškovi nastali su u njegovom mandatu.

  Radovanović je 27. jula ove godine, u jeku drugog talasa virusa korona, uputio zahtev u kome od rukovodioca nemedicinske službe traži isplatu dnevnica za putovanja, ali je dobio negativan odgovor, piše u dokumentima u koje su Južne vesti imale uvid.

  Odgovor je, pokazuju dokumenta predata i u njegovoj tužbi, stigao posle više od mesec dana, 11. avgusta.

  U obrazloženju koje su potpisali njegov pomoćnik nemedicinske službe za pravne poslove Radan Ilić i, takođe Radovanovićeva, pomoćnica nemedicinske službe za ekonomsko-finansijske poslove Tatjana Milošević, Radovanovićev zahtev se ne usvaja jer nije dostavio naloge za putovanja, izveštaj zašto je putovao i druga dokumenta kojima se putni troškovi uobičajeno pravdaju.

  Imajući u vidu činjenicu da Vaš zahtev nije blagovremeno podnet, kao i da obuhvata troškove putovanja za višegodinji period, nismo u mogućnosti da po njemu postupimo – stoji u odgovoru.

  Kako nije bio zadovoljan odgovorom, Radovanović je dva dana kasnije, 13. avgusta, Osnovnom sudu u Nišu tužio ustanovu na čijem je čelu i traži, kako stoji u tužbi, isplatu 300.000 dinara, isplatu kamate i troškove parničnog postupka.

  Tužilac je, zbog prirode posla koji obavlja, bio u obavezi da više puta u toku godine odlazi na službeni put, ali mu pripadajući iznosi dnevnica nisu isplaćivani. Tužilac potražuje naknadu troškova dnevnica za period od prethodne tri godine do dana podnošenja tužbe u skladu sa odredbom 196. Zakona o radu – stoji u tužbi.

  Direktor Radovanović je već nekoliko meseci na bolovanju. Odluka o njegovom nasledniku još nije doneta, u javnosti se spekulisalo o više imena, a iz SNS je najavljeno da na njegovo mesto dolazi Zoran Perišić, nekadašnji gradonačelnik Niša.

  Ne zna se da li će ishod parnice dočekati na mestu direktora, jer je raspisivanje konkursa najavljeno nakon formiranja Vlade Srbije.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Nema dnevnica

   Mi smo poslednjih 40 godina redovno dobijali pune dnevnice za svako putovanje. Posebno su nam plaćani i troškovi hotela sa doručkom (a uvek smo pozivani na ručkove i večere). Pri povratku smo odmah podnosili zahtev za isplatu dnevnica i prlagali i račune hotela. Zato mi je čudno što moj sin u Engleskoj ne dobija nikakve dnevnice - isplate mu samo, kad donese, račun za hranu, hotel i prevoz.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE