Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Direktor otpada sa LAŽNOM diplomom SAM SEBI isplaćivao bonuse

Direktoru jednog otpada u Hrvatskoj moraće na sud, nakon što je optužen da je sam sebi isplaćivao bonuse u iznosu od skoro 200.000 evra.

Županijsko državno tužilaštvo u Varaždinu je podiglo optužnicu protiv Mladena Jozinovića, bivšeg čelnika Regionalnog centra za upravljanje otpadom Piškornica.

“Okrivljeni se tereti da je od januara 2016. do novembra 2017. godine u Koprivničkom Ivancu, kao direktor trgovačkog društva, neosnovano ugovarao i nalagao isplate novca društva u sopstvenu korist, prikazujući ih kao plaćanje na osnovu ugovora o delu, naknadu za obavljanje poslova direktora i nagradu za pozitivan finansijski rezultat poslovanja, iako je znao da na takve isplate nije imao pravo, niti je za njih imao saglasnosti nadzornog odbora i skupštine društva, dok je ugovore potpisao u svojstvu direktora društva i u vlastito ime kao druga ugovorna strana”, stoji u saopštenju tužilaštva.

On se tereti da je na taj način pribavio protivpravnu korist u iznosu većem od 1.470.000 kuna, odnosno oko 197.000 evra.

Čak mu se na teret stavlja i da je radi zasnivanja radnog odnosa u trgovačkom društvu nabavio lažnu diplomu i potvrdu jednog fakulteta u Zagrebu u kojima je neistinito navedeno da je završio studije saobraćajnih nauka.

Izvor: Index

Foto: Pexels

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE