Direktor policije "zna šta zna o Savamali, ali..."

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Direktor policije “zna šta zna o Savamali, ali…”

  Ja znam šta znam, ali ne želim to da kažem, jer mi prosto zakon ne daje tu mogućnost, izjavio je direktor policije Vladimir Rebić za Insajder, govoreći o istrazi policije o rušenju u Hercegovačkoj.

  Na opasku novinara da su detalji izveštaja policije objavljeni i da se iz tog izveštaja vidi da za godinu i po dana policija nije identifikovala, ni ispitala bilo koga od ljudi koji su rušili u Savamali, niti je utvrdila čiji su bageri, Rebić kaže da ne veruje da je izveštaj dat na uvid javnosti.

  “Ja vam jasno kažem da policija postupa po nalogu i da će vrlo brzo to, pretpostavljam od strane tužioca, biti i publikovano”, rekao je Rebić.

  Direktor policije ne zna ni da li u izveštaju sektora unutrašnje kontrole stoji ko je policiji te noći naredio da ne raguje, jer je taj sektor u nadležnosti ministarstva, a ne direktora policije.

  “Ja samo kažem da služba unutrašnje kontrole ne pripada mojoj nadležnosti i ja ne znam da li su oni dostavili izveštaj, odnosno ne želim u njihovo ime da istupam”, rekao je Rebić.

  “Ja vam kažem da ide u dorbom pravcu i da morate verovati srpskoj policiji”, rekao je Rebić.

  Insajder podseća da je izveštaj policije o rušenju u Savamali policija u junu poslala Višem tužilaštvu u Beogradu, koje je na osnovu njega trebalo da odluči da li ima osnova za pokretanje istrage.

  Nakon analize izveštaja, Više javno tužilaštvo proglasilo se nenadležnim i zaključilo da se radi o krivičnim delima kojima se bavi osnovno tužilaštvo.

  Izvor: Danas, FoNet

  Foto: MUP

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE