Direktor VMŠ u Ćupriji tuži otpuštenu ženu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Direktor VMŠ u Ćupriji tuži otpuštenu ženu

  Direktor Visoke medicinske škole u Ćupriji Hristos Aleksopulos podneo je protiv Suzane Milutinović, jedne od devet otpuštenih žena iz te škole, privatnu krivičnu tužbu zbog narušavanja poslovnog ugleda škole.

  Postupak je zakazan za 28. novembar u Osnovnom sudu u Paraćinu, a u tužbi se navodi da je Suzana Milutinović prijavljivanjem raznim državnim organima omalovažavala školu i diskreditovala i narušavala poslovni ugled, rekao je njen advokat Vladimir Gajić.

  Gajić je kazao da je direktor škole protiv nje podneo i parničnu tužbu za naknadu nematerijalne štete, odnosno zbog povrede ljudskih prava i časti.

  Poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović ranije u Skupštini Srbije pokrenuo pitanje devet žena iz te škole, navodeći da su one otpuštene, a da su nezakonito zaposleni poslanici Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović, Vladimir Orlić, Darko Laketić i još nekoliko SNS funkcionera.

  BIRN je u oktrobru objavio, pozivajući se na uvid u zapisnik o inspekcijskom nadzoru, da je u toj školi procenjen “visok stepen rizika” i utvrđene brojne nepravilnosti, kao i da su ugovori o angažovanju funkcionera SNS nezakoniti.

  “U ugovorima o angažovanju i ugovorima o dopunskom radu ne navode se pravni osnovi zaključenja ugovora”, piše u zapisniku koji je tada preneo BIRN.

  Izvor: N1, Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE