Direktorat smanjio plate iako je Vučić obećao da toga neće biti

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Direktorat smanjio plate iako je Vučić obećao da toga neće biti

  Zarade zaposlenih u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije nedavno su umanjene za dvadeset odsto.

  Potvrdu o smanjenju plata u javnoj agenciji nad kojom osnivačka prava ima Vlada u ime Republike Srbije i koja obavlja poslove državne uprave, iz N1 su dobili u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva, iz kog su naveli da je došlo do “korekcije zarada zaposlenih za mesec avgust”.

  “Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije je zbog pada svih kategorija poslovnih prihoda iz kojih se finansira u skladu sa odredbama Zakona o vazdušnom saobraćaju, koje su prouzrokovane smanjenjem obima vazdušnog saobraćaja, izvršio usklađivanje svih vrsta rashoda, ne dovodeći u pitanje finansijsku stabilnost i održivost poslovanja”, istakli su u Direktoratu.

  “Shodno navedenom, zarade zaposlenih su korigovane za mesec avgust 2020. godine, sa tendencijom njihovog usklađivanja za svaki naredni mesec, shodno prihodima sa kojima Direktorat civilnog vazduhoplovstva bude raspolagao”, zaključuje se u odgovoru Direktorata civilnog vazduhoplovstva na upit redakcije portala N1.

  Odluka o smanjenju plata zaposlenih u toj javnoj agenciji doneta je nedugo pošto je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio da je finansijski sistem stabilan i obećao da plate u javnom sektoru neće biti umanjene.

  “Srbija će podneti krizu ne lako, ali lakše nego svi naši susedi, i lakše nego većina drugih u Evropi, i po stopi rasta i po stopi javnog duga i po stopi zaposlenosti odnosno nezaposlenosti. I po tome da nećemo smanjivati plate i penzije”, istakao je Vučić.

  Izvor: N1

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE