Direktori velikih firmi uvereni u nove pobede

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Direktori velikih firmi uvereni u nove pobede

  Izvršni direktori velikih kompanija uglavnom veruju da će uprkos mnogim zabrinjavajućim pitanjima, njihove firme nastaviti da rastu narednih 12 meseci, javljaju agencije.

  Ovi podaci su deo godišnjeg istraživanja koje pred početak Svetskog ekonomskog foruma u Davosu radi globalna revizorska kuća Prajs Voterhaus Kupers (Price Waterhouse Coopers – PwC).

  Prema rezultatima njihove ankete, 38 procenata direktora, u poređenju s prošlogodišnjih 35 odsto, veruje da će njihova kompanija nastaviti da beleži rast.

  Od 1.379 intervjuisanih direktora iz 79 zemalja, 29 odsto smatra da će globalni ekonomski rast skočiti u 2017, dok je prošle godine takav stav imalo 27 procenata.

  Predsedavajući PwC Bob Morc rekao je da je jedno od značajnijih pitanja koja su se pojavila u prethodnom periodu, pitanje protekcionizma. Prema njegovim rečima, strahovanja da bi globalizacija mogla da krene unazad potpirio je Bregzit i izbor Donalda Trampa.

  “U neverovatnom istorijskom trenutku”

  Svetski ekonomski forum u Davosu u objavljenom izveštaju pozvao je svetske vlade da kao ključni cilj stave povećanje životnog standarda građana, a ne kao do sada samo ekonomski rast.

  U izveštaju, objavljenom pred zvanično otvaranje foruma u utorak, ocenjuje se da većina zemalja “propušta važne prilike da poboljša ekonomski rast i istovremeno smanji nejednakost”, koja je jedna od ključnih tema ovogodišnjeg skupa.

  https://www.bizlife.rs/aktuelno/vesti-dana/jaz-sve-veci-njih-8-bogatije-od-polovine-svetskog-stanovnistva/

  Osnivač elitnog političkog i privrednog okupljanja u Davosu Klaus Švab rekao je da se 47. Svetski ekonomski forum u tom švajcarskom gradiću održava u “neverovatnom istorijskom trenutku” kada transformacija pogađa industriju i društvo, prenose agencije.

  Obraćajući se delegatima u Davosu, Švab je rekao da svetom vlada pesimizam i pozvao ih da u budućnost gledaju puni samopouzdanja, da poprave nedostatke u kapitalističkom sistemu i da dugoročno razmišljaju.

  Na Svetskom ekonomskom forumu, koji traje do 20. januara, očekuje se učešće oko 3.000 političkih i ekonomskih svetskih lidera, među kojima će biti i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

  Izvor: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE