Direktorka Pošte: Pošiljke "koči" grupa od 25 ljudi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Direktorka Pošte: Pošiljke “koči” grupa od 25 ljudi

  Mala grupa neodgovornih ljudi blokira žilu kucavicu sistema Pošte Srbije, to nije štrajk jer protest nije prijavljen i ne znamo koji bi nas državni organ zaštitio jer se svi sklanjaju od odgovornosti, tvrdi direktorka Pošte Mira Petrović.

  Ona je za tv Pink navela da je 14.800 radnika Pošte Srbije prošle nedelje gerilski radilo, jer je centar za preradu pošiljaka u blokadi od prošle nedelje. “Blokira nas grupa od 25 ljudi…Na prvom protestu je bilo 150 ljudi, jedne noći ih je bilo samo dvoje”, rekla je Petrović.

  Dodala je da “oni stoje ispred tog centra na rampama i vozila ne mogu da izađu”. “Ne možete da ih pomerite, a ne možete ni kolima na nekoga. Sad se nadmudrujemo i dovijamo”, rekla je Petrović.

  “Oni imaju legitimne zahteve, to je vraćanje plate na nivo od 2014. godine, podela dobiti, zatim izbor direktora po konkursu”, istakla je direktorka Pošte i napomenula da je zahteve za povećanje zarade i podelu dobiti prosledila Vladi Srbije, koja donosi odluku.

  Kako je dodala, radnici imaju pravo na svoje zahteve, “ali nemaju pravo da stoje gde stoje jer nisu prijavili štrajk”.

  Petrović je istakla da je Pošta Srbije od strateškog značaja za državu i jedno od najuspešnijih preduzeća u Srbiji.
  [preporucene_vesti ids=”273626″]
  Osvrnuvši se na navode da je bilo problema u transportu novca, ona je rekla da je na tenderu izabrana kompanija koja je imala bolju ponudu.

  “Prijavile su se dve kompanije, jedna koja je obavljala posao osam godina i druga, nova, koja ima kvalitetne reference, koja je ispunila uslove i imala 24 miliona manju ponudu, to je godišnje 200.000 evra”, rekla je Petrović i dodala da je njen posao bio da štiti interes države i čuva novac.

  Prema njenim rečima, Pošta Srbije je imala tri milijarde i 47 miliona dinara dobiti.

  “Preduzeće sve obaveze izmiruje na vreme i ima čistu dobit od 1,7 milijardi dinara. Država nam ne daje ni jedan dinar, mi uplaćujemo u budžet i to najmanje 70 odsto”, navela je Petrović.
  [preporucene_vesti ids=”278358″]

  Na zahteve dodali i smenu direktorke

  Samostalni sindikat poštanskih radnika saopštio je da su dobili obećanje ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića da će njihovi zahtevi u četvrtak biti izneti na sednici Vlade.

  Kako se navodi u saopštenju Sindikata, Ljajić je predstavnicima te organizacije na sastanku objasnio da većina zahteva Sindikata nije u nadležnosti njegovog ministarstva, ali da će s njihovim zahtevima u što skorije vreme upoznati predsednicu Vlade Anu Brnabić.

  Sindikalci kažu da su ministra upoznali i sa novim zahtevima kao što je razrešenje direktorke Pošta Srbije i razrešenje predsednika i članova Nadzornog odbora.

  U saopštenju se navodi da će i narednih dana nastaviti sa “okupljanjem i druženjem” i to do ispunjenja zahteva.

  Izvor: Beta, Blic

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE