Đorđević: Iz godine u godinu za porodilje sve više

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Đorđević: Iz godine u godinu za porodilje sve više

  Tokom ove godine će se za porodiljte izdvojiti 10 milijardi dinara više nego u 2018. godini, tvrdi ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

  Prema njegovim rečima, tokom prošle godine samo za mere za pomoći porodiljama određen budžet bio je veći za 4,5 milijardi dinara nego u 2017. godini.

  “Iz godine u godinu sve više izdvajamo u tu svrhu. Poređenja radi, 2008. godine, tadašnja Vlada, izdvojila je 25 milijardi, 2012. je bilo 40 milijardi, a 2018. godine 58 milijardi dinara, što je blizu 500 miliona evra, a u 2019. očekujemo izdvajanje 68 milijardi.”

  Dakle, demagogija i laž nekih koji bi da skupe jeftine poene na račun majki ovim pada u vodu, rekao je Đorđević, navodi se u saopštenju.

  Kako je naveo, to znači da nikada nije bio veći obuhvat žena, odnosno porodica, koje su dobile finansijsku podršku, uzimajući u obzir roditeljski dodatak, dužinu perioda na koji se odnose neke odredbe zakona, kao što su da svako treće dete u porodici dobije svakog meseca 12.000 dinara 10 godina, odnosno 18.000 ako je četvrto dete po rođenju.

  Povodom navoda objavljenih u pojedinim medijima, ministarstvo je saopštilo da je nakanada za porodilje, pravo ostvareno prema Zakonu o finansijskoj podršci porodici sa decom, nije isto što i socijano davanje, ili ostale vrste dodataka, kao što su dečiji dodatak i dodatak za posebnu negu deteta.

  Iz ministarstva ponavljaju da je poslednjom izmenom Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, koji je trenutno na snazi, omogućeno da pravo na naknadu ostvare i žene koje rade na privremeno povremenim poslovima, ugovoru o delu, poljoprivrednice i preduzetnice.

  Prema rečima ministra, apel pojedinaca da se vrati stari Zakon, značio bi uskraćivanje naknade za veliki broj majki i smanjenje roditeljskog dodatka. “Svake godine ćemo izdvajati sve više”, rekao je Đorđević.
  [preporucene_vesti ids=”318404″]

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE