Do boljeg rečnog saobraćaja uz pomoć Emirata

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Do boljeg rečnog saobraćaja uz pomoć Emirata

  Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović potpisala je sa predsednikom kompanije “Dubai port vorld” sultanom Ahmedom bin Sulajemom Memorandum o razumevanju i saradnji na projektima razvoja rečnih luka.

  “Svedoci smo da se u poslednjih 40 godina nije ulagalo u vodni saobraćaj. U proteklih nekoliko godina uredili smo ceo sistem vodnog saobraćaja – zakonodavne aktivnosti, uređenje lučke infrastrukture, aktivnosti usmerene na što kraće stajanje brodova na granici i danas smo u fazi kada možemo da razgovaramo o investicijama”, rekla je Mihajlović.

  Mihajlović je rekla da je memorandum sa “Dubai port vorld” važan, jer se potpisuje sa najboljima i znači izradu studije izvodljivosti kako da jedna tako uspešna kompanija počne da gradi u Srbiji.

  “Položaj Srbije u ovom delu Evrope daje nam komparativnu prednost u odnosu na druge zemlje. Ovo je prvi važan korak i iskreno se nadam da već sledeće godine možemo krenuti u izgradnju nove, moderne luke”, navela je ona.

  Sultan Ahmed bin Sulajem izrazio je zadovoljstvo zbog napretka koji Vlada Srbije i UAE ostvaruju u poslednjih nekoliko godina, a potpisivanje Memoranduma o razumevanju tačka prekretnica u daljem unapređenju bilateralnih odnosa.

  “Srbija i UAE imaju tradicionalno dobre odnose, raduje me što ćemo proširiti saradnju i na polju vodnog saobraćaja, jer želimo da spojimo Srbiju sa ostatkom sveta. Veoma smo zainteresovani za uvoz i izvoz i u najskorijem periodu predstavićemo Vladi Srbije predlog kako da unapredimo saradnju u toj oblasti”, rekao je Bin Sulajem.

  Izvor: N1, FoNet

  Foto: A.M.

  What's your reaction?

  Komentari

  • Baki 55

   Opet neka muljavina sa Arapima. Čuj, Đurđo, oni žele da Srbiju spoje sa ostatkom sveta?! Dok im nije ponuđena kao krava muzara, nisu znali i da postoji.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE