Do kraja godine bulevarom do "Beograda na vodi" - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Do kraja godine bulevarom do “Beograda na vodi”

  Glavni gradski urbanista Milutin Folić najavio je završetak izgradnje novog bulevara sa šest traka za buduće naselje “Beograd na vodi”.

  Od kraja ove ili početka iduće godine ta saobraćajnica će biti još jedna veza Bulevara vojvode Mišića s Karađorđevom ulicom. Na oba kraja novog bulevara biće po jedan veliki kružni tok.

  Bulevar će biti širok 40 metara i imaće razdelno ostrvo sa trostrukim drvoredom, biciklističkom stazom širokom tri metra i s parking mestima.

  “Saobraćajnica će zauzimati centralni deo Beograda na vodi i protezaće se dva kilometra po sredini novog naselja”, kao “alternativna saobraćajnica Savskoj ulici”, kazao je Folić.

  Gradska uprava je prenela da su radovi na toj novoj saobraćajnici počeli prošle godine, da je završeno nekoliko stotina metara, a u toku je izgradnja njenog centralnog dela.

  Folić je rekao da je u toku priprema tehničke dokumentacije za uređenje Savske i Karađorđeve ulice sa centralnim trgom ispred zgrade Železničke stanice, koja će do kraja godine postati “objekat kulture”.

  “Beograd se vraća pravilnoj urbanističkoj gradnji, što znači da se prvo donesu planovi, izgradi infrastruktura, pa tek onda zidaju stambeni i poslovni objekti”, ocenio je Folić.

  [preporucene_vesti ids=”285044″]

  Izvor: Beta

  Foto: AM

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE