Dobit Er Srbije u prošloj godini 9,5 mil. EUR

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dobit Er Srbije u prošloj godini 9,5 mil. EUR

  Nacionalna avio-kompanija Er Srbija objavila je da je u 2019. godini ostvarila neto dobit od 9,5 miliona evra i da je prevezla 2,8 miliona putnika.

  Er Srbija je u 2019, šestoj godini poslovanja, nastavila do sada najveće širenje mreže sa ukupno 23 nove destinacije, navedeno je u saopštenju.

  Istaknuto je da je rast nastavljen u oblasti čarter-saobraćaja, gde su inače rekordni prihodi iz 2018. godine, povećani u 2019. za dodatnih 24,17 odsto, na 25,7 miliona evra.

  Pored toga, u 2019. godini nastavljeno je sa rastom prihoda u oblasti prodaje dodatnih usluga, za 27,54 odsto u odnosu na 2018. godinu.

  Kapacitet za prevoz putnika, iskazan kao proizvod raspoloživog broja sedišta i ukupno pređenih kilometara (Available Seat Kilometers – ASK), iznosi 4,45 milijardi, što predstavlja povećanje za 428 miliona, u odnosu na prethodnu godinu.

  Navedeno je i da je čarter brend “Aviolet” obavio u 2019. godini rekordnih 2.286 letova, od ukupno 33.322 realizovane operacije kompanije.

  “Rast svih operativnih pokazatelja u 2019. godini, uključujući i finansijske rezultate poslovanja, pokazuje da je nastavak primene mera za unapređivanje i optimizaciju poslovanja iz 2018. godine dao pozitivne rezultate.”

  Er Srbija nastoji da se prilagođava i menja nabolje, efektivno je reagovala da bi iskoristila značajne mogućnosti na tržištu, promovisala je održive poslovne prakse i dodatno učvrstila svoj status lidera u regionu, izjavio je generalni direktor Er Srbije Dankan Nejsmit.

  Nejsmit je dodao da je pandemija koronavirusa, koja je počela da negativno utiče na avio-kompaniju od marta ove godine, najveća kriza koja je ikada pogodila vazdušni saobraćaj.

  “Kontinuirano pratimo situaciju i nadamo se ukidanju ograničenja putovanja u dogledno vreme, pošto smo onemogućeni da normalno poslujemo. Ostajemo fokusirani na postepeno povećavanje intenziteta operacija gde je to moguće, uz zaštitu zdravlja putnika i zaposlenih”, rekao je Nejsmit.

  Izvor: Beta

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE