Dobrovoljci počeli da grade zlatiborsku gondolu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dobrovoljci počeli da grade zlatiborsku gondolu

  Na Zlatiboru je radnom akcijom, kojoj se odazvalo preko hiljadu dborovoljaca, počela gradnja panoramske gondole.

  “Sve što je bilo do nas urađeno je po zakonu. I ne znam šta više treba da uradimo. Nećemo odustati, Zlatiborci su ponosni ljudi, nećemo dozvoliti da nas niko diskriminiše i ucenjuje. Nećemo odustati! Govore da hoćemo da gradinom gondolu na tuđoj zemlji. Pitam – je li za njih država Srbija tuđa zemlja”, kazao je, otvarajući radove, predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

  Pred jednom od dve kabine gondole, izloženim kraj početne stanice ove turističke atrakcije, Stamatović je ispričao da je Čajetina ispunila sve uslove za realizaciju projekta, ali da država koči rešavanjem imovinskog odnosa zemljišta kojim gondola treba da bude trasirana.

  Tri para volova, kojim su “komandovale” zlatiborske rabažije zaorale su prve brazde, a za njima na stotine krampova i budaka nastavilo je da kopaju temelje za stubove.

  U pomoć Zlatiborcima priteklo je više stotina ljudi priteklih iz drugih delova Srbije i Republike Srpske. Među njima i grupa od 20 dobrovoljaca iz Gnjilana i Vitine sa Kosmeta.

  Dobro radi – dobrom se nadaj. Gradimo Zlatibor za nova pokoljenja. Tuđe nećemo, svoje ne damo. Beograd na vodi, Zlatibor na vazduhu. Pod ovim parolama počela je radna akcija “Zlatiborska moga – narod gradi gondolu”.

  Izvor: Blic

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE