Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Dok čekamo “Turski”: Bugarski premijer OTKRIVA zašto je propao “Južni tok”

Realizacija projekta “Južni tok” je prekinuta zbog korupcije, izjavio je premijer Bugarske Bojko Borisov, komentarišući izveštaj ministarke energetike Temenužke Petkove o rezultatima energetskih projekata Bugarske u ovoj godini.

“Prvi put smo odbranili interese Bugarske pred našim evroatlantskim partnerima i partnerima iz Brisela. Radimo punom parom, oslobodili smo se korupcijskih šema i mehanizama, zbog kojih je prekinuta izgradnja gasovoda `Južni tok`. Izgradnja je prekinuta zbog korupcije, ni zbog čega drugog, inače bismo i njega sačuvali”, rekao je Borisov na sednici Vlade.

Bugarski premijer je više puta izrazio žaljenje zbog neuspeha realizacije “Južnog toka”. Kada je Bugarska u septembru zaključila sporazum o izgradnji “Turskog toka”, Borisov je izjavio da je odustajanje od izgradnje “Južnog toka” povezano sa pritiskom iz Amerike i Zapadne Evrope.

Borisov je ranije saopštio da je zajedno sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevom preduzeo ogromne napore kako bi omogućili realizaciju “Turskog toka”.

Izvor: N1, FoNet

Foto: Beta

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE