Dok većina otpušta, ove kompanije ZAPOŠLJAVAJU stotine hiljada novih radnika

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dok većina otpušta, ove kompanije ZAPOŠLJAVAJU stotine hiljada novih radnika

  I dok je u SAD-u samo prošle nedelje naknadu za nezaposlene tražilo čak 3,3 miliona ljudi, što je najveći broj otkad se u toj zemlji prate prijave za takve naknade, veliki broj kompanija i dalje je u potrazi za dodatnom radnom snagom.

  Kako navode strani mediji, zbog porasta kupovine putem interneta, sve više kompanija traži dostavljače i skladišne radnike, a neki od najvećih svetskih trgovačkih lanaca u protrazi su i za prodavcima, prenosi Novac.hr.

  CVS

  Američki farmaceutski lanac, kako prenosi CNN trenutno je u potrazi za 50.000 dodatnih radnika u trgovinama, kol centrima, ali i dostavnim službama.

  Walmart

  Najveći američki trgovački lanac Walmart planira da zaposli oko 150.000 radnika na puno radno vreme, pola radnog vremena kao i na privremeni radni odnos.

  Instacart

  Dostavna služba kućnih potrepština i namirnica širom SAD-a najavila je da zbog porasta kupovine putem interneta u narednom periodu planira da zaposli 300.000 novih radnika.

  Amazon

  Kao i ostale dostavne službe, trgovački centri i skladišta, internet div Amazon, takođe je najavio dodatna zapošljavanja. Tako bi kompanija u svojim skladišnim prostorima, ali i dostavnim lancima trebalo da zaposli oko 100.000 radnika.

  PepsiCo

  Da veliki trgovački lanci i dostavne službe nisu jedine kompanije koje su u ovim kriznim trenucima u potrazi za dodatnom radnom snagom pokazuje i primer Pepsija koji planira da zaposli 6.000 ljudi na puno radno vreme.

  Dodatno pojačanje traže i vodeći lanci picerija kao što su Papa John’s i Domino’s Pizza.

  Izvor: Novac.hr

  Foto: Beta AP, ilustracija

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE