Lekarka GAK-a: Trpim pritiske zbog podrške pismu, pomišljam i da dam otkaz

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Lekarka GAK-a: Trpim pritiske zbog podrške pismu, pomišljam i da dam otkaz

  Potpisnica otvorenog pisma lekara koja tvrdi da joj je direktor Klinike za ginekologiju i akušerstvo, u kojoj je zaposlena, u četvrtak naredio da napusti svoju sobu, kaže da sa strahom odlazi na posao, dodajući da će možda biti prinuđena da da otkaz jer, kako ističe, nije spremna da trpi pritiske.

  „Od kako je počela epidemija Kovida na posao dolazim redovno, bez dana odsustva. Imam dva deteta mlađa od 12 godina, ali nisam iskoristila ni beneficiju ponuđenu na početku epidemije da mogu da ne radim. Nisam otvarala bolovanje, za mene nije povlačenja. Smatrala sam da je to moja obaveza kao lekara, osećala sam humanost i patriotizam. Posle svega toga, zbog iznošenja svog mišljenja kao osnovnog ljudskog prava u demokratskom društvu kakvo je naše, sada sam izložena mobingu i sa strahom dolazim na posao. Pritom nikada nisam bila, niti sam sada član, pa čak ni simpatizer neke političke opcije. Ipak, ministar zdravlja je obećao da će nas zaštititi pošto, kako je rekao, ‘ovo nije plemensko društvo’. U protivnom ću biti prinuđena da u ovo teško vreme dam otkaz jer nisam spremna da trpim pritiske”, napisala je, a njena poruka ubrzo je preplavila društvene mreže.

  Upitan da prokomentariše slučaj doktorke sa GAK-a u Višegradskoj i pritiske koje trpe potpisnici proglasa, ministar zdravlja Zlatibor Lončar obećao je u četvrtak da ih „niko neće dirati”.

  „Niko ih neće dirati, niti će da pomisli na to. Nismo mi neko plemensko društvo, nemojte nas vređati, ne da ćemo ih zaštititi, nego ćemo se pridržavati onoga što su tražili”, dodao je Lončar.

  Podsetimo, više od d 2.000 lekara podržalo je pismo upućeno Vladi Srbije u kom se traži smena Kriznog štaba, a podršku otvorenom pismu lekara „Ujedinjeni protiv kovida” potpisalo je i 325 prosvetnih radnika u Srbiji.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE