Domaća firma kupila deo leskovačke Nevene

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Domaća firma kupila deo leskovačke Nevene

  Deo imovine nekadašnje fabrike kozmetike Nevena u Leskovcu, prema izveštaju Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, prodata je po početnoj ceni 108 miliona dinara beogradskoj firmi Rim group.

  Novi vlasnik deo nekadašnjeg leskovačkog giganta dobio je po upola manjoj ceni od procenjene, a prema podacima sa sajta, u cenu su uračunate proizvodne hale površine veće od 6.000 metara kvadratnih, 30 hektara građevinskog zemljišta, poslovni prostor, licence, žigovi i oprema.

  Prodaja dela imovine stečajnog dužnika održana je 21. marta u organizaciji Centra za stečaj, metodom javnog nadmetanja, stoji u izveštaju.

  Inače, na licitaciji su bili pogoni i objekti koji se nalaze u ulici Đorđa Stamenkovića bb, kao i građevinski objekti u Bulevaru Maršala Tolbuhina na Novom Beogradu.

  Podsetimo, deo Nevene prodat je početkom 2018. godine leskovačkoj firmi W-Kargoles za 63,7 miliona dinara.

  Hemijska industrija Nevena je osnovana 1953. godine i u njoj je radilo više od 500 Leskovčana. Nakon neuspešne privatizacije, kada je veliki broj pogona prestao sa radom i raskida ugovora sa bugarskom kompanijom Bulcvat, nastavila je poslovanje sa većinskim državnim kapitalom. Od kraja decembra 2015. godine nalazila se u stečaju.

  Izvor: Južne vesti

  Foto: YouTube

  What's your reaction?

  Komentari

  • Mirko

   Ovako organizovana pljačka ne može nigde da se desi osim u Srbiji. Na predhodnoj licitaciji bilo je osam zainteresovanih da bi na kraju bio samo jedan. Ko sve to namešta i kolika je odgovornost stečajnog upravnika i stečajnog suda saznali bi čim bi ovo dvoje odgovornih državnih službenika pritvorili. Nema prodaje iz stečaja a da nije zamagljena pljačkom i korupcijom. Kako koja vlast dodje tako na takvim i sličnim poslovima izabere svoje ljude. Srbija je zemlja čuda a srbi raja koja više nemože trpiti ovakav zulum vlastodržaca i njihovih činovnika.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE