Doprinosimo svima i ’pobeđujemo’ svi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Doprinosimo svima i ’pobeđujemo’ svi

  Kompanija Nectar nedavno je pokrenula Fondaciju NIJE SVEJEDNO koja prema rečima Ane Radun, zamenice generalnog direktora kompanije i upravitelja Fondacije, predstavlja strateški način da se pristupi oblasti društveno odgovornog poslovanja.

  „Mi smo domaća, porodična kompanija, koja postoji već dve decenije i čiji svi članovi žive i rade u Srbiji. Na pitanje ’zašto Fondacija’  najkraće bih rekla da nam je važno da, kada pogledamo iza sebe, vidimo da smo doprineli i napravili razliku. Sa druge strane, svesni smo da brinući o široj zajednici dugoročno doprinosimo svima i ’pobeđujemo’ svi. Do sada, društveno odgovorne aktivnosti su bile sastavni deo poslovanja kompanije Nectar, kao njena dodatna aktivnost. Osnivanjem Nije svejedno fondacije sada samo želimo da na strateški način pristupimo ovoj oblasti i da ostavimo trag tamo gde smatramo da možemo najviše da doprinesemo svojim trudom, znanjem i iskustvom.“

  Zašto ste se odlučili za temu vantelesne oplodnje?

  Svaki šesti par u Srbiji ima problem da prirodnim putem dobije dete. Mi u našoj porodici nismo bili suočeni sa tim problemom, ali u našem okruženju ih je bilo i ta iskustva su bolna i teška. Kao porodična kompanija, kojoj je porodica na prvom mestu, odlučili smo da naš prvi veliki društveno odgovorni projekat bude da pomognemo tim porodicama da se ostvare u ulozi roditelja, jer „Nije svejedno kad bebe dolazeˮ. Kroz ovaj  projekat od nacionalnog značaja, zajedno sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije, rekonstruisano je Odeljenje za vantelesnu oplodnju GAK „Narodni frontˮ. Zahvaljujući zajedničkom ulaganju u iznosu od 55 miliona dinara stvoreni su uslovi da se višestruko poveća broj žena koje mogu da prođu kroz ovu proceduru, a Odeljenje za vantelesnu oplodnju, GAK-a dobilo je i banku reproduktivnih ćelija. To nas je podstaklo da idemo dalje i da radimo još. Čak i da proširimo oblasti u kojima ćemo delovati. Ovog puta strateški, kao Fondacija.

  Šta nam možete reći o prvom projektu Fondacije? A i o tome koji su još projekti u planu?

  Prvi projekat Fondacije, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije, biće osnivanje savetovališta za vantelesnu oplodnju u domovima zdravlja širom Srbije, za početak dva u Beogradu – na Zvezdari i Novom Beogradu. Otvorićemo i centar za vantelesnu oplodnju i besplatan nacionalni broj putem kojeg će građani moći da dobiju sve neophodne informacije i psihološku podršku u ovom procesu. Kao kompanija koja ima sopstvene plantaže voća i povrća i kvalitetnu saradnju sa farmerima želimo da, zajedno sa Ministarstvom prosvete, organizujemo čitav niz projekata i programa koji će omogućiti deci da više vremena provedu u prirodi, da razumeju koliko je važna pravilna ishrana, boravak i aktivnosti u prirodi i očuvanje prirode za njihov pravilan rast i razvoj. Treća oblast kojom ćemo se baviti je edukacija. Želimo da podelimo svoje znanje i iskustva iz oblasti prvenstveno agrarnog poslovanja i da praksama i stipendijama iz ove oblasti, kao i modernizacijom, povećamo šanse da mladi nađu svoje mesto u poljoprivredi, na farmi, gazdinstvu.

  Šta biste rekli šta je to što vas izdvaja?

  U trenutku odluke o osnivanju Fondacije nismo razmišljali o ovom pitanju, kao što to činite kada želite da pozicionirate brend i da ga izdvojite od drugih. Želja je bila da doprinesemo zajednici i smatrali smo da je došao momenat da nakon punih 20 godina postojanja na organizovan način nastavimo da se dalje bavimo društveno odgovornim aktivnostima. Zatim, da skrenemo pažnju na određene probleme u društvu, da pomognemo da se reše i tako ostavimo neizbrisiv trag. Verni Nije svejedno filozofiji poslovanja rukovodimo se ključnim rečima zdravo, kvalitetno, domaće i verujem da nas ta filozofija i odluke koje donosimo najviše izdvajaju.

  Izvor: BIZLife magazin

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE