Dovoljno dobra da bude nagrađena, ali ne i da dobije radno mesto

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dovoljno dobra da bude nagrađena, ali ne i da dobije radno mesto

  Glumica Hana Selimović reagovala je na svom Fejsbuk profilu povodom nagrade Narodnog pozorišta “Petar Banićević” koju je dobila, zajedno sa koleginicom Suzanom Lukić, i objasnila da je vraća zato što joj, prema njenim rečima, integritet ne dozvoljava da prima pohvale u sistemu koji selektivno pohvaljuje i kažnjava i onemogućava joj pravo na radno mesto.

  “Koliko je meni poznato, i kako mi je ranije usmeno obrazlagano, nagrada ‘Petar Banićević’ se dodeljuje glumcu u starosnoj dobi do četrdeset godina, članu ansambla Narodnog pozorišta. Pozive, obećanja i odlaganja toga da postanem članica ansambla bez obzira na moj rad i uspeh, dobijam više od četiri godine unazad. Osnovni izgovor je uvek taj da je na snazi zakon o zabrani zapošljavanja. U te četiri godine u ansambl je primljeno četvoro glumaca, te stičem utisak da taj zakon važi isključivo za mene”, navela je Hana Selimović.

  Ona je u saopštenju naglasila i da je obaveštena i o tome da su propozicije dodele nagrade drugačije, te da je moguće da dobitnik bude i stalni saradnik kuće, što je i status u kome se ona nalazi u Narodnom pozorištu.

  “Međutim, moj integritet mi ne dozvoljava da primam pohvale u sistemu koji selektivno pohvaljuje ili kažnjava, u sistemu koji mi ne omogućava pravo na radno mesto bez obzira na zasluge, u sistemu koji maže oči uz stalne birokratske izgovore. U tom i takvom sistemu nema razloga za slavlje, ima razloga samo za rad i volju za boljitkom i promenama”, navela je glumica.

  Ona je dodala i da svoju ‘polovinu’ nagrade sa zadovoljstvom prepušta koleginici Suzani Lukić i iskreno joj čestita.

  “Zahvaljujem žiriju, uz dobru veru da će do trenutka mog zaposlenja, proći manje od osam godina, te ću do svoje četrdesete biti u mogućnosti da svojim radom ponovo zavredim ovu važnu nagradu”, rekla je Hana Selimović.

   

  Izvor: BIZLife/Nedeljnik

  Foto: Youtube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE