Dr. Radovanović će BRANITI Šabac od korone...ali samo SAVETIMA

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dr. Radovanović će BRANITI Šabac od korone…ali samo SAVETIMA

  Komandant Gradskog štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović formirao je ekspertski medicinski tim savetnika koji će tokom perioda krize pomoći u borbi sa COVID-19.

  Tim je sačinjen od priznatih stručnjaka iz Beograda i Šapca.

  Gradonačelnik je ovo predočio na konferenciji za medije, ističući problem relativno malog broja kontakt osoba u odnosu na broj registrovanih obolelih.

  “Kao gradonačelnik sam u dogovoru sa eminentnim stručnjacima na nivou Republike Srbije odlučio da angažujem kao konsultanta profesora dr Zorana Radovanovića, epidemiologa, profesora na Medicinskom fakultetu u Beogradu u penziji, kao i profesora dr Olivera Stojkovića, humanog genetičara, takođe profesora na Medicinskom fakultetu u Beogradu i Fakultetu za fizičku hemiju.”

  Dr Dragutin Marković, naš epidemiolog u penziji, pristao je da bude deo ovog tima. Ovo nije pitanje samo javnog zdravlja, već i ekonomije i mi ćemo zato ponuditi dodatnu pomoć Zavodu i pokušati da dođemno do što je moguće većeg broja kontakata, podvukao je Zelenović.

  Radovanović: Nisam na čelu tima, od mene traženi saveti

  Iako su neki mediji preneli da je doktor Radovanović na čelu tima za borbu protiv koronavirusa u Šapcu, on je na svom Fejsbuk nalogu demantovao tu informaciju.

  “Upravo čujem da je objavljeno kako sam na čelu tima za borbu protiv kovida 19 u Šapcu. Po sredi je nesporazum, jer nisam preuzeo nikakvu zvaničnu funkciju. Narednih dana idem na odmor, tako da ni fizički ne bih mogao da se angažujem u tom svojstvu.”

  On je potvrdio da se gradonačelnik Šapca Zelenović sreo sa prof. dr Oliverom Stojkovićem i sa njim, tražeći, kako kaže, savete zbog teškoća na koje nailazi.

  “Slične savete dajem svima koji mi se obrate. Na gradonačelnikovo pitanje da li može da navede moje ime kao konsultanta, odgovorio sam mu da nemam šta da krijem. Dakle, u okviru svojih mogućnosti, savete dajem svakome ko mi ih zatraži”, napisao je Radovanović u objavi na Fejsbuku.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Danas, Podrinske

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE