Drama oko upravnika pozorišta: Odlazi ili ne odlazi?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Drama oko upravnika pozorišta: Odlazi ili ne odlazi?

  Nezvanična saznanja Blica da će upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić, nakon sastanka sa ministrom kulture Vladanom Vukosavljevićem, podneti ostavku, Savić je demantovao potvrdivši za Nedeljnik.rs da ne odlazi sa funkcije.

  Upravnik Narodnog pozorišta, nakon sastanka sa ministrom kulture Vladanom Vukosavljevićem, odlučio je da podnese ostavku. On bi to trebalo da učini do srede, čime bi bio zaustavljen dalji sukob u nacionalnom teatru i sprečen štrajk zaposlenih, nezvanično saznaje Blic.

  Deo ansambla Narodnog pozorišta zatražio je pre dvadesetak dana ostavku Dejana Savića nakon što je ovaj smenio v. d. direktora Drame Željka Hubača.

  Nakon što je Savić danima ignorisao njihove stavove, dramski sindikat Narodnog pozorišta SINGLUS je u pisanoj formi predočio Upravnom odboru kuće svoje zahteve. Savić je nakon zahteva sindikalaca ponovio da nema nameru da podnosi ostavku.

  Prema saznanjima Blica, na inicijativu najviših državnih organa doneta je odluka da se pat pozicija u kojoj se našao nacionalni teatar – konačno reši, a da je prvi korak odlazak upravnika koji nema podršku većine glumačkog ansambla i zaposlenih. Tim povodom Savić je pozvan u ponedeljak na razgovor sa resornim ministrom, na kom mu je to predočeno.

  Upravnik Narodnog pozorišta, međutim, potvrdio je za Nedeljnik.rs da neće podneti ostavku na tu funkciju. “Neću da podnesem ostavku”, prokomentarisao je Savić u kratkoj izjavi.

  Ukoliko se desi da Savić ipak ne ode, glumci i ostali zaposleni u Narodnom pozorištu u Beogradu stupiće u štrajk upozorenja, rečeno je u sindikatu SINGLUS.

  Izvor: Blic, Nedeljnik

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE