Dramatična HIPERINFLACIJA: Cela plata za jedan obrok u Mek Donaldsu (VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Dramatična HIPERINFLACIJA: Cela plata za jedan obrok u Mek Donaldsu (VIDEO)

  „Došli smo do trenutka da moramo da biramo između jaja i toalet papira jer ne možemo da kupimo obe stvari, ako ne želimo da ostanemo bez celemesečne plate“, rekla je za Biznis insajder devojka iz Karakasa, glavnog grada Venecuele, prilažući sliku svoje večere koja se sastoji od malo riže, jednog jajeta i kečapa.

  Stanovnici Venecuele suočeni su s dramatičnom hiperinflacijom i sve dubljom društvenom i finansijskom krizom, a mediji prenose slike na kojima je vidljivo koliko je zapravo njihova nova nacionalna valuta „suvereni bolivar“ izgubila na vrednosti.

  Ironično, suvereni bolivar koji je uveden prošle godine, trebalo je da bude mera predsednika Venecuele Nikolasa Madura kojom bi se stalo na kraj inflaciji koja je početkom godine dosegnula nestvarnih milion odsto., prenosi Novac.hr.

  Proglog meseca 5.200 suverenih bolivara vredelo je oko jednog dolara, a cene troškova i usluga u Venecueli se na sveke tri nedelje udvostručuju.

  Arhitekta iz Karakasa poslao je sliku iz Mek Donaldsa na kojoj se vidi da je cena Happy Meala prošlog meseca u glavnom gradu Venecuele bila 18,500 suverenih bolivara (oko 3,5 dolara), a to je u to vreme bila i minimalna plata u ovoj zemlji.

  Koliko „vredi“ ova valuta ilustruje i video na Jutubu u kome dečak iz Venecuele plete torbe od suverenog bolivara.

  Izvor: Novac.hr

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE