Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Drobnjak: Neće biti povećanja cena putarine u ovoj godini

V.d. direktora “Puteva Srbije” Zoran Drobnjak izjavio je da putarina u Srbiji neće poskupeti u ovoj godini i pored gubitaka u naplati zbog smanjene frekvencije saobraćaja koji su trenutno procenjeni na 40 do 45 miliona evra.

“Ni na jednoj deonici putarina neće poskupeti”, kazao je Drobnjak za RTS i naveo da je od januara do jula minus u naplati putarine bio 3,6 milijardi dinara.

Dodao je da se procenjuje da će u avgustu taj manjak biti oko 1,2 milijarde dinara, što je oko 40 miliona evra manje za prvih osam meseci.

Drobnjak je naveo da je procena prema planu poslovanja “Puteva Srbije” bila da će u julu ove godine naplata putarina biti 3,2 milijarde dinara, a u avgustu 3,3 milijarde dinara, što je ukupno oko 53 miliona evra.

“Sada očekujemo da će u ova dve udarna meseca naplata putarine biti manja od 35 miliona evra”, kazao je Drobnjak.

Istakao je i da je do početka avgusta bilo 5,4 miliona vozila manje na auto-putevima Srbije nego u isto vreme prošle godine.

“Prošle godine je bilo oko 60 miliona vozila, a ove godine procenjujemo da će ih biti oko sedam miliona vozila manje”, kazao je Drobnjak.

On je najavio i da će rehabilitacija deonice puta od Ovčar Banje do Užica, u dužini od 37 kilometara, biti završena do 1. septembra, dok će deonica od Užica do Zlatibora biti gotova 1. oktobra.

Izvor: Beta

Foto: Beta

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE