Država "časti" najniže penzije sa pet posto, pa tako 12 meseci

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Država “časti” najniže penzije sa pet posto, pa tako 12 meseci

  Vlada Srbije usvojila je uredbu kojom se omogućava da penzioneri s najmanjim primanjima do novembra sledeće godine dobiju uz redovni mesečni ček i dodatak na penzije od pet odsto.

  “Korisnicima starosne, prevremene starosne, invalidske i porodične penzije čija visina penzije od meseca decembra 2018. godine zaključno s mesecom novembrom 2019. godine iznosi do 34.003,90 dinara, isplaćuje se novčani iznos kao uvećanje uz penziju”, piše u uredbi objavljenoj na sajtu Vlade.

  Ovaj novčani iznos isplaćuje se mesečno uz penziju od decembra ove godine zaključno s novembrom 2019. godine i posebno se iskazuje, piše u ovom dokumentu.

  “Novčani iznos kao uvećanje uz penziju čija visina penzije od meseca decembra 2018. godine zaključno sa mesecom novembrom 2019. godine iznosi do 26.643,75 dinara, obračunava se kao pet odsto od visine penzije tog korisnika od meseca decembra 2018. godine zaključno sa mesecom novembrom 2019. godine”, kaže se u uredbi.

  Izvor: RTS

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Mučenik

   IGRA SA PENZIONERIMA?! Koje zamajavanje penzionera sa ono sada imate od sada nemate uvećanje za više od 1,3 miliona penzionera. zaključno sa mesecom novembrom 2019. godine za iznose penzije do 34.003,90 dinara. Uvećanje je maksimum 1.700 dinara. Na ovaj način su zamazali oči i glasačke ruke naivnoj glasačkoj mašini. Onaj ko ima penziju od 14.000 dinara dobiće uvećanje od 700 dinara ili 8 kg hleba. Ovu kategoriju penzionera godinu dana lažu sa povećanjem penzije za 13% i plus 5% i na kraju mućak. To je veliko dušno učinila "majka" penzionera s jedne strane, a s drge, neumoljivi grobar te iste penzionere. Sačekajte penzioneri Novu godinu, kada će u njoj sve biti bolje i nikada veće penzije, a kada se okrenete biće bagro ko vas šiša, jer ste "balast na teret društva". Diferencijacija penzionera na “bogatih” i “siromašnih”, vlastima je uspelo, još nedostaje da ih posvađaju. Vreme je da nedođije od pohlepne vlasti, na čelu sa ΛV, donese odluku o načinu i vremena kada će vratiti besomučno i idiotsko otimanje penzije četiri godina “bogatim”, a jadnim penzionerima.

   • Bor Boranin

    Izgleda i ovo povećanje penzija “siromašnih” penzionera, kojih posebno vlasti cene i poštuju, prati ona tabela koja je predviđala povećanje od 8 do 13%, pa pojela maca, jer se pominja povećanje penzije do 34.003,90 dinara, drugde se pominje do 26.643,75 dinara, na treće mesto piše da penzioneri do 36.000 dinara dobijaju naknadu od 5% samo za vrednost razlike između 36.000 i 26.000 dinara. Šta će ispasti od toga, ne zna se.

  • Dr Miggyy

   POBEDA PRAVDE NA STRANI PENZIONERA?! Svaka čast Osnovnom sudu u Bačkoj Palanci što je donelo presudu da PIO vrati otete penzije penzioneru J.M., da se vidi da najzad i u malenoj Srbiji ovladava pravda, a ne autoritet političara. Jedan je, i po mom saznanju, prvi slučaj povoljno rešen u korist oštećenog penzionera. Takođe, zahvalnost i Srpskom pokretu Dveri na interesovanju i pomaganju penzionera u vezi vraćanja nemilosrdnog i brutalnog otimanja penzija. Nadam se da će ovim putem krenuti i Vlada i predsednik, da vrate otete penzije. Pismo zahvalnosti Vučića penzionerima što im je otimao penzije već je stiglo na adresama penzionera (ja sam ga popišao i vratio pošiljaocu), a penzioneri i da se bunili, on nije ih čuo ili se pravi gluv i nevin. Nadam se da će i ostalih penzionera ogrejati sunce, a ne tama i magla od strane ΛV.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE