"Država će morati da se zaduži za 6,5 milijardi evra"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Država će morati da se zaduži za 6,5 milijardi evra”

  Član Fiskalnog saveta Srbije Vladimir Vučković ocenio je da će država ove godine usled krize sa pandemijom korona virusa morati da se zaduži 6,5 milijardi evra na međunarodnom tržištu.

  “Mere za pomoć privredi koje je donela Vlada Srbije nameću novi trošak budžetu, zaduživanje je izvesno, ono će ovoga puta na međunarodnom nivou biti teže i skuplje jer sada svi hrle tamo”, objasnio je Vučković na onlajn konferenciji “Biznis u izazovnim vremenima – Kako prilagoditi poslovanje”.

  Prema njegovim rečima, mere podrške orijentisane prema privredi su dobre, ali da je najavljena isplata od po 100 evra svakom punoletnom građaninu loša i da nema ekonmsko i socijalno utemeljenje.

  “Konkretna pomoć privredi je 800 miliona evra. Ono što se poklanja iz budžeta su minimalci, dok je ostalo odlaganje plaćanja obaveza i deo koji će banke angažovati”, naveo je Vučković.

  Predsednik Srpske asocijacije menadžera (SAM) Dragoljub Damljanović rekao je da je važno brzo implementirati mere koje je Vlada donela da bi se smanjile posledice po zaposlene i preduzeća.

  “Socijalni pritisak je sve veći i veći, jer postoji veliki broj ljudi koji su ostali bez posla, dok privrednici moraju da transformišu svoje biznise da bi mogli da prežive kada sve ovo prođe”, kazao je Damljanović.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE