Država i dalje "zavlači" bivše radnike PKB

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Država i dalje “zavlači” bivše radnike PKB

  Stotinak bivših radnika PKB, uglavnom sadašnjih penzionera, protestovalo je ispred Predsedništva, a potom se sakupilo ispred Ministarstva privrede gde je njihova delegacija imala zakazan sastanak sa ministrom Goranom Kneževićem.

  Oni su blokirali Ulicu kralja Milana i tražili da im se prizna pravo na akcije tog preduzeća koje su se, “administrativnom greškom” izgubile tokom 2009. godine, kada su državne akcije PKB prenete na Grad Beograd.

  Sastanak je bio ugovoren pre deset dana, kada smo bili primljeni u Vladu Srbije, ali državni javni pravobranilac tada nije bio prisutan.

  Sada jeste, ali smo od njega dobili negativan odgovor, odnosno naš zahtev da se kroz vansudsko poravnanje obeštete radnici koji su ne samo ostali bez zakonom utvrđenih udela u svom preduzeću, nego zbog tog vlasništva nisu imali pravo ni da upišu paket besplatnih akcija.

  Ukupan iznos potraživanja oko 1.500 bivših radnika vredi oko tri miliona evra, kaže za Danas advokat Udruženja prenzionera PKB Saša Gemaljević.

  Prema njegovim rečima, odgovor koji su dobili u Ministartsvu privrede glasio je “ako bismo vam izašli u susret, otišli bismo u zatvor”, ali bez obrazloženja koji bi to zakon bio prekršen.

  Izvor: Danas

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE