Država POPUŠTA štrajkačima, "reformiše" reformu penzije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Država POPUŠTA štrajkačima, “reformiše” reformu penzije

  Francuska vlada je spremna da povuče sporni deo reforme penzija koja se odnosi da starosnu granicu od 64 godine za odlazak u penziju, izjavio je premijer Eduar Filip.

  Predsednik francuske vlade u pismu upućenom sindikalnim organizacijama koje su se posebno bunile na starosnu granicu u nacrtu reforme, obećao je da će pokušati da pronađe rešenje kako bi se okončao petonedeljni štrajk železnice koji parališe zemlju, posebno Pariz i okolinu.

  Filip je zatražio od sindikata da se dogovore o merama za uspostavljanje finansijske ravnoteže penzija do 2027. godine jer će u protivnom sporna mera biti ipak uvedena.

  Starosna granica od 64 godine bila je mera na koju su se sindikati i građani najviše bunili. Ta mera imala je za cilj da Francuze ohrabri da ide u penziju od 64. godine jer bi u protivnom mogli da imaju neke nepovoljnosti u isplati penzija. Trenutno je zakonski propisana starosna granica za penzionisanje 62 godine.

  Sindikat CFDT je pozdravio odluku vlasti i dodao da će biti nastavljeni pregovori o drugim merama reforme kao što je univerzalni način isplate penzije umesto trenutno 42 režima isplate za različite profesije.

  List Figaro preneo je ranije da i pored eventualnog postizanja kompromisa, štrajk železnice neće tek tako biti prekinut, jer sindikat železnice traži potpuno povlačenje reforme penzionog sistema.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE