Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Jeste li čuli za DUKLEY? Dobrodošli na novi MEDITERAN – noćenje u rizortu i 3.000 EUR (FOTO/VIDEO)

Na prostoru između Budve i Bečića, sagrađen je rizort Dukley Gardens za ljude dobrog ukusa i dubokog džepa. Ovaj kompleks jedan je od najvećih projekata Strateks grupe u Crnoj Gori koja u ovoj zemlji posluje od 2006. godine.

Pre tri godine, ova američka kompanija u partnerstvu sa srpskom MK Grupom, Miodraga Kostića, ušla je u manjinsko sluvlasništvo u Budvanskoj rivijeri sa 33 odsto vlasništva, u srazmeri pola-pola. Planovi Strateks grupe su dalja ulaganja na ovom području.

„Naš prvi projekat u Crnoj Gori je ovo naselje Dukley Gardens, rezidencijalni kompleks sa 36 vila i 202 apratmana. U okviru kompleksa posluje i Dukley Hotel and Resort sa oko 50 apartmana različitih struktura.“, kaže Milena Spahić,  direktor korporativnih poslova u Strateks grupi.

U sklopu kompleska su tri plaže a svi sadržaji prilagođeni su pre svega porodičnom  odmoru.

„Mi ne krijemo da smo jedan od najskupljih rizorta na Crnogorskom primorju. Kod nas se noćenje kreće u sezoni od 350 do 3.000 evra. Noćenje u penthausu u piku sezone je oko 3.000 evra“, kaže Milena.

U planu je izgradnja i hotela sa pet zvezdica koji se gradi u saradnji sa kompanijom Nikki Beach i sa tom kompanijom potpisan je ugovor o saradnji.

„Kada je u pitanju kompleks Dukley Gardens, grupa je uložila 150 miliona evra. Oko 50 apartmana funkcioniše kao hotel, a ostali su rezidencijalni. Još uvek imamo oko 15 odsto apartmana za prodaju a cena kvadrata kreće se oko 10.000 evra“.

Prema njenim rečima, profil stanara su uglavnom mladi, uspešni ljudi u kasnim 40-tim godinama sa porodicama. U okviru kompleksa postoji vrtić, osnovna i srednja škola. Škola je licencirana a nastava se održava na ruskom jeziku.

„Drugi veliki projekat Strateks grupe je Dukley marina. Mi smo ovu marinu zakupili od Morskog dobra 2015. godine sa ciljem investiranja. U toku su procedure, dozvole…a naš plan je da investiramo u prvu fazu proširenja i modernizacije marine oko 75 miliona evra“.

Jedan od najvećih projekata Strateks grupe je i manjinsko vlaništvo u hotelskoj grupi „Budvanska rivijera“.

„Zajedno sa MK Grupom, Miodraga Kostića, vlasnici smo 33 odsto akcija. Partneri smo pola-pola. Cilj našeg investiranja u Budvansku rivijeru je restrukturiranje kompanije koje je trenutno u toku“, kaže Milena.

 

Izvor: Bizlife

Foto: Promo

Piše: Tanja Njegomir

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE