Duško Radović uskoro u novom izdanju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Duško Radović uskoro u novom izdanju

  Zahvaljujući kompaniji Mascom, koja se već godinama bavi administracijom i zaštitom autorskog i srodnih prava, dela Duška Radovića će uskoro objavljivati izdavačkih kuća, Laguna.

  Dogovor o tome potpisali su direktor Mascoma Slobodan Nešović i direktor Lagune Dejan Papić, a na potpisivanju ugovora je bio i Duškov naslednik Miloš Radović, naš reditelj i dobitnik brojnih svetskih i domaćih nagrada.

  U narednih nekoliko meseci biće objavljeni kapitalni Duškovi naslovi: Beograde, dobro jutro (u tri knjige) i Ženski razgovori, kojima će se tokom naredne godine pridružiti i nekoliko novih naslova, tj. izbora iz velikog Radovićevog stvaralačkog opusa.

  „Nadamo se da je ovo početak jedne nove prakse uređenog i profesionalnog poslovanja u oblasti autorskog i srodnih prava, kakva je u svetu prisutna već dugi niz godina. Globalno posmatrano, danas je retkost da se autor sam (ili njegovi naslednici) bavi plasmanom, administracijom i zaštitom sopstvenog dela. Konačno, praktično je gotovo nemoguće da autor sam zaštiti svoje delo u svim oblastima njegove potencijalne primene. Svuda u svetu tu ulogu su preuzele agencije koje posreduju između autora (i njihovih naslednika) i izdavača. Mi se upravo tom delatnošću – s posebnim uspehom u oblasti izdavanja udžbenika – profesionalno i proaktivno bavimo već dugi niz godina i po tome smo jedinstveni kod nas. Međutim, posredovanje u približavanju dela Duška Radovića što široj čitalačkoj publici, a to je ono čemu se nadamo potpisujući ovaj ugovor, veliki je iskorak i ima poseban značaj za nas. Nadamo se da će ovaj primer podstaći još mnoge autore (i njihove naslednike) da nam se obrate kako bismo zajednički radili na plasmanu i zaštiti njihovih dela.“ – rekao nam je direktor Mascoma, Slobodan Nešović.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Laguna

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE