Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Dve kompanije tvrde: Naš lek EFIKASAN kod TEŠKIH kovid pacijenata

Kompanije Relief Therapeutics i NeuroRx objavile su da njihov lek RLF-100 (aviptadil) pokazuje pozitivne rezultate kod pacijenata obolelih od koronavirusa, sa teškom kliničkom slikom.

Direktor kompanije Relief Therapeutics je kazao kako je optimističan kada je u pitanju lek za pacijente obolele od koronavirusa. U pitanju je RLF-100, odnosno aviptadil, a nadaju se i da će u narednih nekoliko meseci dobiti odobrenje za lečenje ovim lekom.

Ova švajcarska grupa poseduje prava na lek u Sjedinjenim Američkim Državama i Evropi, a njen američki partner NeuroRx u toj državi sprovodi klinička ispitivanja leka na kovid pacijentima koji su teško bolesni.

Američka Uprava za hranu i lekove je ranije odobrila aviptadil za hitno lečenje teških pacijenata obolelih od COVID-19, iako nisu deo kliničkog ispitivanja koje sprovodi NeuroRx.

Ove dve kompanije su u zajedničkom saopštenju objavile da su lekari završili svoj prvi izveštaj o oporavku pacijenata koji su koristili RLF-100 prilikom lečenja od koronavirusa.

U izveštaju se navodi da je 54-godišnji muškarac, koji je oboleo od COVID-19, nakon četiri dana lečenja s RLF-100 skinut sa aparata za mehaničko disanje. Slični rezultati su kasnije zabeleženi kod više od 15 pacijenata, tvrde lekari Houston Methodist bolnice koji su lečili ove pacijente.

U saopštenju Relief Therapeuticsa i NeuroRxa se tvrdi i da su nezavisni istraživači iz Brazila izvestili o tome da aviptadil blokira replikaciju koronavirusa u ljudskim stanicama pluća i imunološkim stanicama.

Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

Izvor: Klix

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE