Džerard Batler TUŽI PRODUCENTE za 11 miliona dolara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Džerard Batler TUŽI PRODUCENTE za 11 miliona dolara

  Glumac Džerard Batler tužio je producentske kuće Nu Images i Millennium Films, za koje tvrdi da mu duguju oko deset miliona dolara profita od akcionog filma “Pad Olimpa” iz 2013.

  Kako prenosi NME, tužba je podneta Višem sudu u Los Anđelesu 30. jula, sa navodima o obmani, kršenju ugovora, sporazuma o poštenom poslovanju i namernom mešanju u ugovorne odnose i računovodstvo.

  U tužbi se navodi da su Nu Image i Millennium Films potcenili svoje prihode i profit za više od 11 miliona dolara, uključujući i neprijavljivanje oko osam miliona isplata višim rukovodiocima. Cifre su nezavisna procena Batlera i njegovog pravnog tima.

  Takođe se navodi da su producenti zaradili desetine miliona dolara od “Pada Olimpa”, ali da su odbili da bilo št isplate Batleru, iako je to dogovoreno u ugovoru između njih.

  “Producenti su se upustili u šemu osmišljenu da pogrešno prikaže finansije filma, kako bi Batler verovao da takvog profita nema”, navodi se u tužbi koju je u celosti preneo Deadline.

  “Pad Olimpa” je premijerno prikazan u martu 2013, zaradivši oko 170 miliona dolara u svetu, sa budžetom od 70 miliona. Snimljena su i dva nastavka – “Pad Londona” (2016), koji je zaradio 206 miliona dolara i “Pad anđela” (2019), sa zaradom od 146 miliona.

  Izvor: CdM

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE