Džoni Voker dobija svoju Džejn!

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Džoni Voker dobija svoju Džejn!

  „Dijadžio“ (Diageo) promoviše jednakost polova novim Džejn Voker viskijem?

  Ko još ženama kupuje cveće i bombonjere? To je precenjeno. Zna se šta žene žele – vrhunski viski Džoni Voker ili pak Džejn Voker! Crno-belog Džonija, koji predstavlja simbol ekskluzivnog viskija jako dugo, zamenila je crno-bela Džejn. Na etiketi je prikazana devojka duge kose sa cilindrom i kravatom umesto prvobitne leptir-mašne.

  Nova varijantna viskija biće dostupna u SAD-u od marta, kako bi se obeležio 8. mart, pa i ceo taj mesec posvećen isključivo lepšem polu.
  Kako bi podržao inicijativu, Džoni Voker će donirati 1$ za svaku bocu Džejn Voker, što je ukupno 250.000$.
  Džoni Voker takođe podržava buduće generacije ženskih lidera tako što će donirati deo prihoda od prodaje Džejn Voker organizaciji „She should run“. Ona ima za cilj da inspiriše žene da budu lideri u svojim oblastima.

  Uloga žena u stvaranju brenda Džoni Voker

  „Dijadžio“ je izjavio da su žene odigrale bitnu ulogu u istorijskom razvoju brenda Džoni Voker još od 1893. godine, kada je kompanija „John Walker & Sons“ kupila destileriju „Cardhu“ od Elizabet Kaming. „Cardhu“ je neizostavni deo i predstavlja srce kompanije „Džoni Voker Blek Lejbel“ (Johnie Walker Black Label) u koji se savršeno uklopila.

  Elizabet Voker, žena osnivača Džoni Vokera, takođe je bila neizostavni deo stvaranja njihovog poznatog viskija. I to radeći zajedno sa svojim suprugom Džonom i njihovim sinom Aleksandrom u prvobitnoj Voker prodavnici.

  Danas, skoro 50 odsto tima čine žene, koje su lideri u timu za marketing i menadžment.

  Potpredsednica Stefani Džejkobi je izjavila: „Važni razgovori o ravnopravnosti polova još uvek zauzimaju bitno mesto u društvu i verujemo da nema boljeg vremena za lansiranje našeg brenda Džejn Voker, čime hoćemo da doprinesemo pionirskim organizacijama koje dele našu misiju.

  Ponosni smo što možemo da pozdravimo sva dostignuća žena i svakoga ko je na putu samoostvarenja i borbe za polnu ravnopravnost.

  „Džoni Voker Blek Lejbel Džejn Voker Edišn“ („Johnie Walker Black Label The Jane Walker Edition“) viski biće dostupan u SAD-u sa pretpostavljenom cenom od 34 dolara. Militraža flaše je 750, sa 40 odsto alkohola u svom sastavu.

  Izvor: BIZLife/Strani mediji

  Foto: Promo

  Piše: M. Puljecović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE