EBRD značajno povećala kreditnu liniju Eurobanci - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  EBRD značajno povećala kreditnu liniju Eurobanci

  U okviru svog TFP programa, Evropska banka za obnovu i razvoj  odlučila je da Eurobanci a.d. Beograd poveća kreditnu liniju za podsticanje trgovine u Srbiji sa 20 na 50 miliona evra. Povećanje finansijske podrške i kreditnog limita rezultat je poverenja ove ugledne finansijske institucije u Eurobanku i dobrih poslovnih rezultata ostvarenih u okviru ovog programa.

  Eurobank se programu TFP priključila 2011. godine i od tada podržava izvozno-uvozne aktivnosti svojih klijenata. EBRD je proglasila Eurobank a.d. Beograd za najaktivniju emisionu banku u Srbiji u 2014. i 2015. godini.

  Henri Rasel , direktor EBRD-a zadužen za finansijske institucije  za zapadnom Balkanu, ovim povodom je izjavio sledeće: ,,Drago nam je što nastavljamo saradnju sa Eurobankom i na taj način podržavamo međunarodnu i regionalnu trgovinu u Srbiji i na zapadnom Balkanu. Povećana kreditna linija će pomoći Eurobanci da još efikasnije ispuni finansijske potrebe svojih klijenata i dodatno proširi njihove aktvinosti, od čega će cela ekonomija imati koristi.’’

  Eurobank posluje u našoj zemlji od 2003. godine i svrstava se među vodeće strane investitore i finansijske institucije u Srbiji. Eurobank a.d. Beograd je deo Eurobank grupe, evropske bankarske organizacije sa ukupnom aktivom od 72,7 milijardi evra, preko 16.000 zaposlenih i mrežom od više od 900 ekspozitura u Grčkoj i inostranstvu.

  ,,Povećanje kreditne linije je veliko priznanje za Eurobank, kao i potvrda da sistematično, kontinuirano i sa velikim uspehom realizujemo dodeljena finansijska sredstva. Izuzetno smo počastvovani što nas EBRD vidi kao pouzdanog i stabilnog partnera, a to je i veoma važna poruka za sve naše klijente koji su uspešno realizovali svoje projekte iz ovog programa. Radujemo se nastavku saradnje sa EBRD-om i zajedničkom radu na unapređenju međunarodne trgovine,” rekla je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobank.

  Pokrenut 1999. godine, TFP program ima za cilj promociju međunarodne trgovine i trenutno okuplja preko 100 partnerskih banaka u 27 zemalja u kojima EBRD investira, uz ukupne investicije koje premašuju 1,5 milijardi evra i više od 800 banaka sa kojima sarađuje širom sveta.

  Od početka rada u Srbiji, EBRD je uložila oko 4,4 milijarde evra u preko 200 projekata širom zemlje. Ova banka investira u finansijski sektor, industriju, trgovinu, poljoprivredu, energetiku i infrastrukturu.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE