Električni PORŠE još nema cenu, ali ima 30.000 narudžbi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Električni PORŠE još nema cenu, ali ima 30.000 narudžbi

  Jedan od najočekivanijih električnih automobila u svetu sigurno je Taycan, prvi potpuno električni model legendarnog nemačkog Poršea.

  Iako mu je planirana cena negde na nivou od 90 do 130 hiljada dolara, a još uvek nisu poznati detalji iz Poršeovog cenovnika standardnih opcija i dodatne opreme, kompanija je od kraja prošle godine krenula da prima rezervacije.

  Do sada ih je, kaže šef ljudskih resursa u Poršeu Andreas Hafner, primljeno je čak 30.ooo zahteva. Svaka rezervacija uključuje i uplatu akontacije u iznosu od 2.500 evra.

  Ranije su u Poršeu najavljivali kako će, iako je reč o skupom vozilu visoke klase, proizvoditi oko 20.000 Taycana godišnje.

  Međutim, u svetlu ovako velikog inicijalnog interesa kompanija iz Štutgarta revidirala je planove pa sada najavljuje da će već u prvoj godini proizvesti čak 40 hiljada primeraka.

  S tolikom proizvodnjom, pa potom i prodajom, električni Taycan postao bi treći najprodavaniji Porše, odmah iza megapopularnih SUV modela, Cayenne i Macan (kojem takođe sledi elektrifikacija). Prodaja bi trebalo da krene ove jeseni.

  Izvor: Seebiz

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE