Energetska zajednica OBUSTAVLJA POSTUPAK protiv Srbije? - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  Energetska zajednica OBUSTAVLJA POSTUPAK protiv Srbije?

  Direktor Sekretarijata Energetske zajednice (EZ) Janez Kopač najavio je da će najverovatnije biti obustavljen postupak protiv Srbije zbog nepotpune primene Direktive o velikim ložištima.

  Energetska zajednica je pokrenula polovinom januara preliminarnu proceduru protiv Srbije zbog nepotpune primene Direktive o velikim ložištima, koja se odnosi na poštovanje određenih granica za emisije štetnih gasova, a stupila je na snagu 1. januara 2018. godine.

  Kopač je najavio da će taj postupak najverovatnije biti obustavljen, a razlog je Nacionalni plan smanjivanja emisija koji je usvojila Vlada Srbije.

  “Što se tiče životne sredine, ove zime veliki problem je bio smog i o tome se dosta pričalo u Srbiji. Kao rezultat početka našeg prekršajnog postupka Vlada Srbije je usvojila Nacionalni plan smanjivanja emisija i sada očekujemo da vidimo kako će se ostvarivati taj plan i mogu samo da izrazim nadu da će biti primenjen”, rekao je Kopač novinarima u skupštini.

  On je kazao da još nisu prekinuli prekršajni postupak jer nisu u EZ još pročitali taj plan pošto je tek nedavno objavljen.

  Objasnio je da u tom planu ne bi trebalo da budu predviđene tačne mere, pošto to može da se uradi i u nekom drugom dokumentu. Kopač je dodao da je u javnosti bilo komentara da plan nije u redu pošto nema svih mera, što nije tačno.

  “U Direktivi su predviđeni elementi koji moraju biti u tom Nacionalnom planu smanjivanja emisija i to još studiramo. Nismo prekinuli postupak, ali verovatno hoćemo, moramo pogledati prvo. To (postupak) sada stoji”, kazao je Kopač.

  Izvor: Politika, Tanjug

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE