EPS dostigao naplatu od 101 odsto  

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  EPS dostigao naplatu od 101 odsto  

  U 2019. godini „Elektroprivreda Srbije“ je ostvarila rekordnu kumulativnu naplatu od 101 odsto i značajno smanjila gubitke električne energije na mreži, uz plan da do 2021. godine padnu na evropski nivo, rekao je Milorad Grčić v. d. direktora JP EPS.

  – Uspeli smo da nateramo one koji su navikli da ne plaćaju struju da se uozbilje i počnu da plaćaju jer proizvodnja električne energije košta. To je bio težak posao jer je kumulativna naplata u EPS-u godinama bila oko 94 ili 94, 5 odsto, a ovu godinu završavamo sa istorijskom naplatom od 101 odsto, što znači da se naplaćuju zaostala dugovanja – rekao je Grčić poslednjeg dana u 2019. godini na radnom doručku sa poslovođama u Termoelektranama „Nikola Tesla“.

  On je dodao da neće biti zadovoljan sve dok postoji bilo koji korisnik koji krade električnu energiju i naglasio da se krađi staje na put.

  Obraćajući se poslovođama u TENT-u, gde se proizvodi oko polovine električne energije za srpsko tržište, Grčić im je zahvalio na posvećenom radu i dobrim rezultatima. On je čestitao i železničarima u Železničkom transportu TENT-a koji su postigli novi rekord u prevozu uglja iz  „Kolubare“ i za 100.000 tona nadmašili prethodni iz 2013. godine.

  – Činjenica je da EPS funkcioniše, proizvodnja uglja i energije traje 24 sata svih 365 dana u godini, da se sistem održava i da za vas nema praznika – rekao je  v. d. direktora EPS-a.
  On je pozvao one koji često kritikuju EPS zbog visine plata da pokušaju da provedu mesec dana neprekidno sa rudarima, ili zaposlenima u TENT-u, pa da onda zaključe da li je to zasluženo ili ne.
  Govoreći o rezultatima, Grčić je istakao da su gubici na mreži smanjeni za 1,5 procentnih poena odnosno 300 megavata u protekle tri godine i da su pali na 11,5 odsto u 2019. godini, dok su u 2016. godini iznosili gotovo 13 odsto.

  – Imamo plan kako da 2020. i 2021. taj nivo gubitaka smanjimo na jednocifren broj, što ćemo smatrati uspehom jer je prosek u Evropi sedam do osam odsto godišnje – rekao je Grčić i svim zaposlenima poželeo srećne praznike, dobro zdravlje i sreću u radu.

  Radnom doručku prisustvovali su i članovi poslovodstva EPS-a i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

  Izvor: BIZLife

  Foto: EPS

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE