EPS isključio struju fabrici akumulatora

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  EPS isključio struju fabrici akumulatora

  Elektroprivreda Srbije (EPS) je saopštila da je Fabrici akumulatora Sombor (FAS) prekinuto snabdevanje električnom energijom, posle više pokušaja da naplati njen dug za struju od 81,5 miliona dinara.

  “Ne postoji ni jedan zakonski uslov da se nastavi isporuka električne energije toj fabrici, jer je komercijalni ugovor o snabdevanju koji je EPS potpisala sa Fabrikom akumulatora, istekao 31. decembra 2016. godine, i stečajni upravnik te fabrike je zahtevao da se ona isključi sa elektromreže”, naveo je EPS.

  Zakupac prostorija Fabrike akumulatora Sombor DEM HELLAS nema pravnog osnova da bez saglasnosti vlasnika potpiše ugovor o snabdevanju.

  Privredni sud u Beogradu je odbacio predlog firme DEM HELLAS da se odredi privremena mera sprečavanja obustave isporuke električne energije.

  “U situaciji kada zvanični zastupnik Fabrike akumulatora Sombor vraća račune za električnu energiju i zahteva prekid isporuke, a Privredni sud odbacuje privremeno sprečavanje obustave snabdevanja, EPS bi nastavkom snabdevanja prostorija fabrike prekršio propise”, piše EPS u saopštenju.

  Izvor: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE