EPS je kriv što će hrvatska struja "osvetliti" Kraljevo

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  EPS je kriv što će hrvatska struja “osvetliti” Kraljevo

  Krivica je Elektroprivrede Srbije što nije dobila posao na javnom tenderu za nabavku električne energije za javnu rasvetu u Kraljevu, izjavio je gradonačelnik tog grada Predrag Terzić.

  On je podsetio da je na tenderu raspisanom u junu Hrvatska elektroprivreda (HEP) bila jedini konkurent Elektroprivredi Srbije.

  Iako je procenjena vrednost od 66.666.667 dinara bila javno iskazana, JP EPS Srbije dalo je ponudu u iznosu od 67 miliona dinara, odnosno 333.333 dinara višu od procenjene vrednosti, zbog čega njihova ponuda nije mogla da bude uzeta u razmatranje, pojasnio je gradonačelnik Kraljeva.

  “Kao jedina validna, prihvaćena je ponuda HEP u iznosu 66.245.000 dinara. Da je EPS dao ponudu koja je i do pet odsto viša u odnosu na ponudu HEP, imali su mogućnost da se pozovu na klauzulu zaštite domaćih proizvođača i oni bi dobili posao”, rekao je Terzić.

  On je postavio pitanje da li je 66 miliona dinara malo i da li je loš posao napraviti ugovor sa likvidnim potrošačem kao što je Grad Kraljevo i prokomentarisao da je potez EPS u neskladu sa ekonomskom, ali i elementarnom logikom.

  On je dodao da su u ponudi EPS i HEP napravljene iste greške, obe su adresirane na JP Direkcija za planiranje i izgradnju, iako preduzeće pod tim nazivom u Kraljevu ne postoji već godinu dana, odnosno javnu nabavku je sprovelo JP za upravljanje građevinskim zemljištem.

  “Da li se radi o slučajnosti ili je, možda, ponudu pisao neko ko je u dosluhom sa drugom firmom, ili je to radilo isto lice, ne znam, ali tvrdim da grad Kraljevo nije odgovoran zbog toga što je nabavku dobio HEP”, rekao je Terzić.

  On je dodao i da je dug Kraljeva prema EPS 14 miliona dinara, a ne 45 miliona kako je objavljeno u nekim medijima i da će grad taj dug isplatiti iz budžeta za narednu godinu, pošto je rebalans za ovu već završen, a ta sredstva nisu planirana.

  Što se tiče problema zbog nesprovođenja ugovora sa HEP, do čije realizacije ne može da dođe dok dug EPS ne bude izmiren, terzić je rekao da za sada nema penala, ali da probleme – očekuje.

  Izvor: N1, FoNet

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • Bozo

   Moze li nam neko objasniti kako ce se struja iz Hrvatske elektro privrede dopremiti do Kraljeva i Valjeva. Da li HEP mote koristiti elektro mrezu EPS-a ? Da li su Elektro mreze samostalna preduzeca i povezane kao nekada u bivsoj Jugoslaviji ?

   • Aleksandar

    U državi poput Srbije gde svi političari rade na ispunjenju Tarabićevog predskazanja ("Na kraju će svi Srbi moći da sednu pod jednu šljivu") je sve ovo normalno. Političari iz SNS (u kojoj su se sakupili svi oni od ranije) planski uništavaju sve od prosvete, zdravstva, pravosuđa, vojske, politike, privrede, poljoprivrede, elektroprivrede od je i bilo za očekivati. U Srbiji ćemo uskoro piti vodu iz vodovoda iz Bosne ili Rumunije jer će sve naše da se uništi. Ogromne pare su pokradene u raznim skandalima i političari su sve iskusno zataškali a za te pare su mogli svugde i sve da sačuvaju normalno. Dočekali smo da nam penzioneri vode javna preduzeća a uskoro će penzioneri raditi i po špkolama i bolnicama kada nas sve rasteraju po belom svetu... Narpedno zar ne?! Trebalo bi ih sve uza zid po starinski ali pošto je to sada zabranjeno u našoj naprednoj demokratskoj i pederskoj vladi i državi onda je najbolje da ih mi, obični i bezvredni građani, tiho pustimo da nas opustoše, pokradu i rasprodaju svima sa strane. E, da, da ti odgovorim kako je to moguće? Pa naravno da je moguće da mi trošimo struju iz Hrvatske jer ona ima prioritet - sve tuđe je draže od sopstvenog, domaćeg, srpskog. Tako je NAPREDNO! Fuj!

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE