Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

EPS stabilno i bez problema

Sistem „Elektroprivrede Srbije“ stabilno funkcioniše, a termoelektrane „Nikola Tesla“ u Obrenovcu i Rudarski basen „Kolubara“ potpuno su bezbedni u situaciji trenutnih vremenskih nepogoda – rekao je Milorad Grčić, v. d. direktora EPS, koji je odmah izašao na teren i u prvim satima obišao poplavljeno područje u Ljuboviji.

Grčić je naglasio da je u Ljuboviji potpuno urodilo plodom to što je EPS u prethodne četiri godine uradio 103 kilometra potpuno nove niskonaponske mreže i taj deo je odlično izdržao ovo veliko nevreme. Prvi čovek EPS-a je rekao da su zbog bezbednosti građana u jednom momentu privremeno bile isključene četiri trafostanice da ne bi došlo do većih oštećenja.

– Sada vraćamo na mrežu sve privremeno isključene i u Ljuboviji manje od 100 domaćinstava nema napajanje električnom energijom. Sve mobilne snage, svi monteri su usmereni sada na Arilje, jer je tamo složenija situacija – rekao je Grčić.

On je dodao da će ekipe na terenu intervenisati u zavisnosti od nivoa padavina i da će svi proizvodni i distributivni kapaciteti EPS-a biti u pripravnosti zbog vremenskih nepogoda.

Izvor: BIZLife

Foto: EPS

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE