"Er Srbija je kompanija od nacionalog interesa, država će pomoći da izmiri dug"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Er Srbija je kompanija od nacionalog interesa, država će pomoći da izmiri dug”

  Er Srbija je kompanija od nacionalog interesa i država će joj pomoći da izmiri dugove, izjavio je u intervjuu za Politiku ministar finansija Siniša Mali.

  Mali je rekao da su sve aviokompanije u svetu u veoma teškoj situaciji i podsetio da je Evropska unija donela nova pravila koja se odnose na državnu pomoć, a koja su značajno relaksirana u odnosu na postojeća i omogućavaju da država pomogne u pogledu likvidnosti privrede, kao i preduzećima kod kojih je teškoće u poslovanju izazvala pandemija.

  “U toku su pregovori sa poveriocima čije detalje ne mogu da iznosim, ali ono što mogu da kažem je da ćemo sigurno pomoći Er Srbiji. Zajedno sa partnerima iz Etihada radimo na rešavanju problema”, rekao je Mali odgovarajući na pitanje ko će platiti kredit Er Srbije od 56,5 miliona dolara koji stiže na naplatu u septembru, nakon što je kompanija obavestila kreditora da ne može da izmiri dug.

  Ministar finansija je ukazao i da jednokratno povećanje deficita i javnog duga tokom ove godine ne dovodi u pitanje održivost javnih finansija, a doprinosi manjem padu BDP i ubrzanom ekonomskom oporavku.

  https://www.bizlife.rs/biznis/poslovne-vesti/fiskalne-kase-zatajile-drzava-uzvraca-novom-nagradnom-igrom-sa-racunima/

  Na pitanje da li će se izaći u susret zahtevima sindikata o povećanju minimalne cene rada, Mali je podsetio da je proše godine ona povećana čak 3.000 dinara, što se nije dešavalo godinama unazad.

  Ukazao je da je ove godine situacija specifična zbog pandemije i da se mora biti oprezan i pametan prilikom donošenja odluke o tome, zajedno sa predstavnicima sindikata i poslodavaca.

  Odgovarajujći na pitanje da li će krajem godine biti povećanja plata u javnom sketoru, Mali je rekao da za sada može da garantuje da one neće biti smanjivanja, baš kao i penzije.

  Izvor: Politika

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE